Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt katalogu z bajerami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
NEONIX
Co sądzicie, o skrypcie katalogu który będzie miał wbudowany system PW, możliwość edycji oraz usuwania wpisów,przelewania punktów na konto innego użytkownika, dzięki którym będzie można dodać kolejne linki, bądź umieścić link na stronie głównej na okres miesiąca, aby z katalogu skorzystać byłoby trzeba się zarejestrować, dzięki czemu nie byłoby w nim spamu? Oprócz tego kilka innych bajerów smile.gif Oczywiście po skończeniu kilka osób by otrzymało wersje testową, a później gotową do użycia. Czekam na wasze opinie na ten temat. System PW po to, że jak np komuś się spodoba czyjaś strona i będzie chciał się z nim wymienić linkami to napisze mu wiadomość. Oraz też co jest ważne w indeksacji,. dynamiczna mapa strony do której automatycznie jest dodany nowy wpis.
MajareQ
Oczywiście wszystko zrobione dynamiczne? tongue.gif
PawelC
wszystko oparte na php i mysql + design w css i xhtml smile.gif
Cysiaczek
Tak się zastanawiam, co mamy opiniowac? Pomysł? Rozejrzyj się - połowa google to zaspamione katalogi. Czasy, kiedy strona w katalogu dawała szansę na sukces minęły na początku tego stulecia. Do katalogów ludzie dodają strony tylko po to, aby zyskać dodatkowe linki i podnieść pozycję w google. Dorabianie do tego jakichś systemów PW to według mnie nonsens. Zasadniczo nie zajmuje się promocją stron, a ostatnio robiłem to dla mojego bloga. Jestem w... 20, może więcej katalogach (tak wiem - jestem cienias ;p ), ale mój kontakt z nimi ograniczył się do ewentualnej rejestracji na spamiarski email i przeklejenia metatagów.

Pozdrawiam.
athabus
Dobry katalog zawsze w cenie - linki z niektórych katalogów są wbrew powszechnej opinii nadal warte zachodu a nawet płacenia za nie. Co do skryptu, to moim zdaniem podstawa to ograniczenie możliwości dodawania spamu przez automaty i przede wszystkim RĘCZNA MODERACJA.
Z drugiej strony Cysiaczek ma trochę racji, że nie ma zbytniego sensu tworzenie, aż tak rozbudowanego skryptu - szkoda na to czasu - może parę lat temu... Teraz katalogi tracą na znaczeniu i nikt nie będzie chciał przechodzić tego całego procesu, który proponujesz, żeby dodać linki. Z drugiej strony, jeśli ktoś będzie chciał bardzo dodać spam to i tak go doda, jeśli katalog nie będzie ręcznie moderowany. Twój katalog/katalogi stojące na Twoim skrypcie mogą nie odnieść sukcesu, bo obecnie jest kilka tysięcy katalogów w polskiej sieci z czego jakieś 500-1000 niezaspamowanych, z czego jakieś 100 całkiem dobrych. Przy takiej ilości konkurentów, utrudnianie dodania linku = śmierć katalogu, chyba że masz już wyrobioną markę jak na przykład webwweb (ten katalog działa mniej więcej tak jak to opisałeś).

Reasumując Chcesz mieć dobry katalog to czas poświęć na jego linkowanie, promocję itd. Pisanie własnego skryptu IMHO nie ma większego sensu, gdyż takich skryptów jest już wiele, a sam skrypt ma marginalne znacznie, ważna jest moderacja katalogu i jego promocja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.