Jestem nowy i w sumie mało się orientuje w tych sprawach [bardziej html].
Tworzę właśnie stronkę i potrzebuje skrypt komentarzy. Nie chce czegoś obszernego, wystarczy mi Nick, Treść, blokada na komentowanie w przeciągu N czasu i ew. data dodania komentarza.
Znalazłem taki prosty który zapisuje w plikach .txt ale coś nie działa ? Jak w pliku komentarze.txt coś napiszę to na stronie widać tekst. A jak już przez formularz chcę dodać to nic nie dodaje.
Myślałem że może w kodzie jest błąd, mógłby ktoś zobaczyć ?

<b>Komentarze</b><br /><br /> <table> <?php // nazwa pliku z trescia komentarzy $nazwa = 'komentarze.txt'; // zapis jesli co wyslano z formularza if($_POST['tytul'] & $_POST['tresc'] & $_POST['autor']) { fwrite($fp,$_POST['tytul'].'||'.strip_tags(strtr($_POST['tresc'],'\n',' ')).'||'.$_POST['autor'].'\n'); } // jezeli juz istnieja jakies komentarze { for($i=0; $i<$ilosc; $i++) { } } else ?> <font color="white" size="+1"> </table> <form action="" method="POST"> <table><tr><td>Tytul </td><td><input type="text" name="tytul" /></td></tr> <tr><td>Tresc</td><td><textarea cols="30" name="tresc" rows="7"></textarea> </td></tr> <tr><td>Autor </td><td><input type="text" name="autor" /> </td></tr> <tr><td><input type="submit" value="Dodaj komentarz" /></td></tr></table> </form></font>
Noo z tego co jeszcze czytałem to komentarze na plikach to już przeżytek ale kurcze na bazach się nie znam ;/ Jeśli naprawdę jest dużo lepiej to mógłby ktoś jakiegoś tutka o bazach zarzucić ? Ale to tak nawiasem, bardziej narazie interesuje mnie skrypt wyżej podany...
Pozdrawiam.