Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie reklam na strony
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Hectic
Witam,
zastanawiałem się ostatnio jak to jest zrobione, że na wszystkich stronach yoyo.pl są automatycznie dodawane reklamy? Gdyby był upload z poziomu przeglądarki to nie ma problemu, ale do serwera jest dostęp z poziomu ftp. Jak jest rozwiązane takie coś tongue.gif?
mike
Cytat(Hectic @ 25.02.2008, 16:30:52 ) *
Jak jest rozwiązane takie coś tongue.gif?
Serwer http prawdopodobnie to dokleja przy odpowiedzi na każe żądanie.
Hectic
No tak dzięki tongue.gif ale to do każdego czy tylko do index.php/html? Oraz czy żeby zrobić coś takiego trzeba mieć dostęp do plików apache? Jeśli pytanie jest jakieś dziwne to sorry tongue.gif
mike
Cytat(Hectic @ 25.02.2008, 21:46:36 ) *
No tak dzięki tongue.gif ale to do każdego czy tylko do index.php/html?
A jak sobie tylko chcesz :-)
Cytat(Hectic @ 25.02.2008, 21:46:36 ) *
Oraz czy żeby zrobić coś takiego trzeba mieć dostęp do plików apache? Jeśli pytanie jest jakieś dziwne to sorry tongue.gif
A jak wyobrażasz sobie konfiguracje serwera http bez dostępu do jego plików konfiguracyjnych?
Kocurro
Jest moduł do Apache'a który to umożliwia. Widziałem nawet hardcorowy moduł, który po tym jak wygenerujesz stronę i wyrzucisz ją ze skryptu (lub też ktoś zawoła statycznych danych), odpala nowy skrypt php będący filtrem i podaje mu na wyjście to co miało iść do przeglądarki a do przeglądarki daje dopiero wynik smile.gif

Na szybko możesz spróbować z konfiguracją auto_prepend_file i auto_append_file ale nie wiem czy Ci pomoże smile.gif Podpowiedź - musisz w prependzie dać otworzenie buforowania, a w appendzie filtrację.

pozdr.
Hectic
Dzięki za pomoc smile.gif Jak na razie to tylko się orientuje bo czytałem gdzieś nie wiem czy mądrą wypowiedź (nie mogę znaleźć linku), że można zrobić to za pomocą skryptu cgi oraz Apache Handlers. Na tym to ja się nie znam, dlatego proszę o ewentualne sprostowanie.
Kocurro
Hmm ... Apache Handlers na pewno sprawdzi się dla danych statycznych (nie generowanych przez php'a)

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.