<html> <head> <title>Uaktualnienie kopii lustrzanej</title> </head> <body> <h1>Uaktualnienie kopii lustrzanej</h1> <?php // ustawienie zmiennych - należy je zmienić aby pasowały do aplikacji $komp='TAJNE'; $uzytkownik='TAJNE'; $haslo='TAJNE'; $plikzdalny='/xxx/xxx.cal.pl/public_html/moje_tom/test.txt'; $pliklokalny='/WAMP/wamp'; // łączenie z komputerem $lacz=ftp_connect("$komp"); if(!$lacz) { exit; } // logowanie do komputera @ $wynik=ftp_login($lacz, $uzytkownik, $haslo); if (!$wynik) { ftp_quit($lacz); exit; } // sprawdzenie dat plików w celu określenia konieczności uaktualnienia { } else $czaslokalny=0; $czaszdalny=ftp_mdtm($lacz, $plikzdalny); if (!($czaszdalny >= 0)) { // To nie oznacza, że plik nie istnieje, serwer może nie dostarczać czasu modyfikacji $czaszdalny=$czaslokalny+1; //zapewnienie uaktualnienia } else { } if(!($czaszdalny > $czaslokalny)) { exit; } // pobieranie pliku if(!$sukces=ftp_fget($lacz, $wp, $plikzdalny, FTP_BINARY)) { ftp_quit($lacz); exit; } // zamknięcie połączenia z komputerem ftp_quit($lacz); ?> </body> <html>
Mam problem z tymi zmiennymi: $plikzdalny i $pliklokalny
Co tam należy wpisać, tzn. do plikzdalny podac ścieżke na serwerze do pliku, a na pliklokalny co?
jakie dokładnie ma zadanie ten skrypt? bo ja myślę, że pobranie pliku z serwera na mój dysk?
Z góry dzięki za pomoc