Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Promocja swojego serwisu za pomocą konkurencji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
none
Witam
Chcę wypromować swój serwis ( zdobyć użytkowników ) nie mam wiadra dolarów wiec postanowiłem skorzystać z portali konkurencyjnych. Otóż umożliwiają one wysyłanie wiadomości do użytkowników za pomocą formularza , czasami też jeśli user ma udostępniony w profilu widać adres e-mail.

I teraz pytanie czy to jest legalne? W niektórych serwisach w regulamninie wyraznie jest napisane ze nie można stosować takich praktyk ale przecież wchodząc na stronę - żadnego regulaminu nie akceptuje wiec jakby mnie on nie zobowiązuje do niczego.

Wracając do pytania czy to jest legalne i jakie są ewentualne konsekwencje? Konkretne przepisy prawne.

A jeśli jest to nielegalne to czy wartało by może pomyśleć o założeniu domeny na pana mietka z dworca centralnego a hosting w meksyku? Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie?

Z góry dzieki za sugestie.
Pozdrawiam
Kocurro
Jeśli na dole strony masz link do Regulaminu to wchodząc na stronę masz obowiązek się z nią zapoznać aby móc pozostać na stronie.

Jeśli zaś chodzi o legalność - znajomy zapłacił 5 tys. pln odszkodowania za takie praktyki. Sprawa była w sądzie i przegrał.

pozdr.
none
Cytat(Kocurro @ 4.03.2008, 11:48:27 ) *
Jeśli na dole strony masz link do Regulaminu to wchodząc na stronę masz obowiązek się z nią zapoznać aby móc pozostać na stronie.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Możesz podać konkretny przepis prawny?
Jeśli dostał wyrok to na podstawie jakiego przepisu prawnego?
Proszę o konkrety?
Kocurro
Nie dostał za regulamin ale za wykorzystanie udostępnianych zasobów wbrew ich przeznaczeniu określonemu w regulaminie.

Aha - na Twoim miejscu martwił bym się raczej o to czy takie działania nie podepną pod spamowanie ... a za to już może być nieprzyjemnie...

pozdr.
none
Ale zupełnie się niezgadzam z twierdzeniem ze jak wchodze na strone to musze zapoznac sie z regulaminem i go stosować. Chyba że takowy wyswietla sie jak pierwsza strona i jego akceptacja jest wymagana zeby wjesc do serwisu.

A co do spamowanie to pewnie masz tu racje wiec pytanie jak uniknac odpowiedzialnosci.
grzesiek_g
Liczysz, że ktoś tu ci odpowie jak bezkarnie spamować??

Apel do wszystkich:
Wszyscy kochamy spam, pomóżmy kolejnemu spamerowi rozwinąć skrzydła!
itsme
próba obejścia prawa polskiego względem spamowania ...
zamykam
nospor
Nie pomagamu tu w lamaniu prawa/regulaminow innych serwisow

edit:z racji ze sie ciut spoźnilem to dorzuce wiec gratisa w postaci warna by moj post nie dublowal powyzszego winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.