Cytat
@l0ud: i inni... nie zapominajcie ze to jest wersja beta1 przeglądarki, juz oczywiscie musialy pasc komentarze, ze kompromitacja MS.
Gorzej by bylo, gdyby ten soft w takim stanie sam sciagnal sie z aktualizacjami...
to samo bylo z IE7, tez pamietam jak sciagnalem pierwszą betę...
no i mozna przeciez na stronie MS przeczytac ze ta beta jest "for web developers and designers", pewnie zeby poznawac juz sposob, w jaki przeglądarka interpretuje kod...
na razie klapa... trzeba poczekac na kolejną betę...
@bogdan89: doprawdy? cóż odnosze wrażenie że sam przed chwila objeżdzałeś tą przeglądarkę:
Cytat
ja juz zainstalowalem... i troche sie rozczarowalem...
pierwsze co zauwazylem: to ze na tworzona przeze mnie strona, dzialajaca normalnie pod IE6, IE7, Opera, Mozilla, Netscape, na IE8 sie sypie :|
albo jest gorzej niz IE7, albo IE8 jest geniealną przeglądarką... wreszcie normalnie interpretującą kod...
dwa: wolne dzialanie JavaScript :/, jesli do tego dolozymy jeszcze cos flashowego to juz w ogole, ciezko cokolwiek zrobic...
trzy: spróbujcie przeniesc kursor w oknie szybkiej odpowiedzi na tym forum, gdziekolwiek, klikając myszką... kursor pojawia sie albo trzy wyrazy wczesniej od miejsca gdzie klikniemy, albo linie wyzej :/
takie bledy, na pierwszy rzut oka wylapane...
Faktem jest że jest do beta 1 i jest softem WYŁĄCZNIE dla developerów. nie jest to ta sama kompilacja która przeszła acid - ale nie chodzi o to - chodzi o to że przeglądarka już teraz o niebo lepiej interpretuje strony napisane POPRAWNIE a nie tylko te które udają poprawnie napisane. Ma co prawda jeszcze pełno niedoróbek - ale spokojnie - MS nadgania i wydaje sie że idzie w dobrym kierunku.
Cytat
Zainstalowałem, przetestowałem i stwierdziłem, że to tragedia. Nie wyświetla poprawnie większości stron, nawet to forum miejscami się rozjeżdża. Oczywiście moja strona nie wygląda poprawnie. Masa błędów, denerwujące ostrzeżenia o 'braku bezpieczeństwa', błędy w wyświetlaniu tekstu, nawet niektórych elementów w przeglądarce. Zrzyn większości pomysłów firefoxa i opery. Mimo wszystko nie żałuję, że to zainstalowałem winksmiley.jpg Nawet poprawiło mi humor - jestem zwolennikiem 'alternatywnych przeglądarek', a takim czymś MS się wykluczy z rynku
@l0ud: wykluczy? niby dlaczego - dlatego że kopiują dobre rozwiązania z opery czy firefox'a? idą w jak najbardziej dobrą stornę bo juz nie sugerują sie bóg wie czym a dobrem uzytkownika końcowego i jego wygodą. Biorąc pod uwage że jest to beta developerska to uważam że finalna ósemka pozytywnie zaskoczy