coolb
23.09.2002, 08:23:09
Witam.
Mam problem z podlaczeniem i uruchomieniem drukarki sieciowej na sewerze Apache (Foxserv) zainstalowanego na Win2000.
Drukarka jest zainstalwoana na jednym z komputerow w sieci lokalnej i zalezy mi, zeby serwer mogl z niej korzystac tzn: drukowac spod php.
Podczas uruchomienia skryptu w php pokazuje sie komunikat:
Warning: couldn't allocate the printerjob [1804] in D:FoxServwwwhpindex.php on line 4
Co robie zle??
Gdy podlacze drukarke bezposrednio do komputera serwer to dziala bez problemu. Natomiast gdy udostepnie ja w sieci lokalnej i
zanstaluje na serwerze to pojawia sie w/w komunikat.
Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
CoolB
coolb
23.09.2003, 20:01:18
Witam ponownie.
Ponawiam zapytanie powyzej.
Jak podlaczyc drukarke zainstalowana w sieci lokalnej na komputerze innym niz serwer?
Czy to w ogole jest mozliwe?
Dziekuje za odpowiedz.
CoolB
scanner
23.09.2003, 20:36:02
pokaz kod php, ktory powienien cos wydrukować. z ta 4 linia, w ktorej wystakjuje błąd.
__
Update: No tak, nie zwróciłem uwagi na rok postowania - sorki na teksty o ponawianiu.
coolb
23.09.2003, 21:11:10
Witam.
Dzięki za reakcje.
Po pierwsze, ponawiam po roku (spójrz na datę pierwszej wiadomości).
Po drugie, czy to co pisałem wyżej jest mozliwe?
Korzystam z systemu windows 2000, na ktorym jest postawiony serwer IIs+php+MySQL.
Zależy mi, by serwer mógł korzystać z drukarek zainstalowanych na innych komputerach w sieci lokalnej.
CoolB
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.