Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Opinie] Co lepsze phpbb by Przemo czy vBulletin?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
jabba1
Witam.
Prowadzimy taką stronkę: www.dokument.com.pl i zastanawiamy się nad przejściem na vBulletin. Jak myślicie, warto? IPB raczej odpda bo słyszałem, że jest mniej wydajne no i chyba droższe. Kiedy ktoś wydaje osąd że VB jest lepsze niż Przemo lub na odwrót proszę o uzasadnienie smile.gif Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
John
Osobiście stawiałbym na vBulletin.
Dlaczego ?

Świetna jak dla mnie wydajność, sam jestem użytkownikiem forum stojącego na vBulletin, statystyki tego forum prezentuja się tak:

Cytat
Threads: 292,437, Posts: 2,603,222
Members: 251,012

A forum śmiga jakby stało na localhoscie ;-), wiem, że to częsciowo zasługa serwera, ale cóż przy takich liczbach to i tak robi wrażenie.

Świetny jest także support, na oficjalnym forum vBulletin można błyskawicznie uzyskać odpowiedź od użytkowników tego systemu jak i bezpośrednio od 'staffu'.

Łatwość edycji i dopasowywania do siebie tego forum.
Można także dograć skórki zautoryzowane przez vBulletin tu tylko wada te są płatne.

Proszę się jednak nie sugerować moją opinią, gdyż jest ona co oczywiste subiektywna, po drugie nie mam dużego doświadczenia z komercyjnymi forami, że tak powiem od strony technicznej.

Pozdrawiam.
grzesiek_g
A co jest lepsze? Ospojlerowany Trabant czy Mercedes?
Moli
Phpbb by przemo odpada moim zdaniem, vb jest podobno dobre, ale moim zdaniem ibp lepsze.
Piniek
PHP BY PRZEMO jest to foum przepakowane masą niepotrzebnych bajerów a po drugie podobno jest strasznie dziurawe
Apropo VB duzo nie wiem ale napewno jest o niebo lepsze od wyzej wynienionego skryptu forum winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Xniver
phpBB by przemo jest wolny, dziurawy i przepakowany.(wyszło phpBB3 ,więc używanie go jest bezsensu)
Co do vBulletin jest dobre ale IMO są lepsze.

Z płatnych polecił bym tobie WBB3(WoltLab Burning Board 3). Najbardziej zaawansowany technicznie(od strony kodu także, może dlatego ,że pisany pod PHP5? tongue.gif) ze wszystkich skryptów for dyskusyjnych ,które widziałem. Jeśli chodzi o cenę to jest dość tani. Można dostać już za 70$(około 160PLN, wieczysta licencja). Jego wadą jest natomiast brak polskiego języka(ale jeśli chcesz to za darmo Ci udostępnię spolszczenie od strony użytkownika) i nieco mniejsza popularność od np. IPB.

Jeśli chcesz jakiś darmowy to polecam MyBB. Zawiera wszystko co potrzebne. Jedyną jego wadą może być nieco mniejsza popularność.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.