Kolejny problem laika.
do tej pory uzywajac linku np. www.strona.com/?dzial=1
uzywalem plikow i w nich wyciagalem z bazy
[php:1:26c98fe8a6]<?php
if ($dzial>0)
switch ($dzial){
case "1": $wnetrze="klub.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; ### KLUB
case "2": $wnetrze="aktualnosci.php";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Rozgrywki
case "3": $wnetrze="kibic.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Dla Kibica
case "4": $wnetrze="chat.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Chat
case "5": $wnetrze="linki.php";$lewemenu="menu_linki.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Linki
case "6": $wnetrze="redakcja.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Redakcja
default : $lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";$wnetrze="news.php";break; #### Jak ktos poda np.
?>[/php:1:26c98fe8a6]
Koles mi powiedzial, zeby kody php te co mam w plikach porobic w bazie danych, ze np. jak zrobie ?dzial=1 to zeby mi wyciagalo z bazy gdzie dzial_id=1 itd.
if (!empty($mecz))
{
include('mecz.php');
}
elseif (!empty($news))
{
include('wiecej.php');
}
elseif (!empty($zawodnik))
{
include('zawodnik.php');
}
elseif (!empty($dzial))
{
include('dzial.php');
}
elseif (!empty($poddzial))
{
include('poddzial.php');
}
else
{
include('news.php');
}
i np. do obslugi ?dzial=xx mam plik dzial.php
require('funkcje.inc');
lacz();
$query = $db->query("SELECT *
FROM dzial where dzial_id='$dzial' limit 1");
while($wynik = $db->fetch_array($query)){
echo $wynik[dzial_kod];
}
No i teraz mam taki bonus ze jak wkleje do bazy kod pliku php to mi go drukuje na stronie zamiast wyswietlac prawidlowa zawartosc strony. Jak zrobic, aby poprawnie go wyswietlalo.
Mam nadzieje, ze w miare jasno to wytlumaczylem, bo juz sam sie gubie.