Mam problem, otóż robie skrypt odpowiedzialny za czas. Tj. zapisuje czas do zdarzenia jakiegoś tam w bazie danych jako np.
<?php ?>
Teraz chcę zrobić odliczanie. Czyli za każdym razem jak wchodzę na strone dzięki PHP pobieram czas pozostały do końca, obliczam minuty, sekundy itd. i przerzucam to do skryptu JS który tu znalazłem.
<?php $login = $_SESSION['login']; require("db_connect.php"); $koniec = $dane["koniec"]; $godziny = $koniec - $datateraz; $minuty = $godziny / 60; $sekundy = $minuty / 60; ?> <script type="text/javascript"> var hours = 0; function time() { if(sec > 0) { sec--; } else if(min > 0) { min--; sec = 59; } else if(hours > 0) { hours--; min = 59; sec=59; } if(hours ==0 && min==0 && sec==0) { document.location.reload(); } document.getElementById('tm').innerHTML= hours+":"+((min < 10) ? "0" + min : min)+":"+((sec < 10) ? "0" + sec : sec); setTimeout("time();", 1000); } </script> <body onload="time()"> <span id="tm"></span> </body>
Problem w tym że jak odświerzam to sekundy się zerują i wtedy minuty są wyższe. Godzin to wogóle nie moge podać bo zamiast 0 mam np. 900 :/
Np. odliczam sobie odliczam mam powiedzmy 12:13 (12min13sek), refreshuje i mam 12:00. Co zrobić by tego uniknąć?
Może jakoś inaczej zapisywac ten czas do mysql? Co porponujecie?