1.Jak zrobic komentarze tzn wiem jak je napisac ale zabardzo nie wiem jak je polaczyc z danym news'em/artem tzn mam arta o Tytule Siema o tresci Czesc marcio i chce dodac komentarz Witam i na stronie glownej pokazac ile komentarzy ma dany news/art i klikajac na link pokarze komentzare to wiem jak zrobic ale jak ma wygladac baza??Zeby kometarz sie dodawal do odpowiedniego news'a??Poprostu przy dodawaniu/wyswietlaniu dodac 2 zmienne Get id o autor tak mi sie zdaje ze bedzie najlatwiej i potem wyswietlac/dodawac na ich podstawie

2.A wiec mam stronnicowanie i widze ze wiele osob sie rzuca ze nie mam wyswielaia error'ow gdy nie ma danego id/strony i gdy sie wpisze nie wlascila kombinajce dla id jak sie wpisze cos innego niz cyfre to blad i wczesniej mialem cos takiego
<?php $strona = (int)$_GET['strona']; echo('<center><b style="color:#f00"><big>Nie ma takiej strony</big></b></center><div id="bottom">Š Copyrights 2008 by Dark Angel CMS All rights reserved<Br> Engine & Design Powered by Marcio v0.1beta</div>'); exit; } echo('<center><b style="color:#f00"><big>Podany argument nie jest liczba</big></b></center><div id="bottom">Š Copyrights 2008 by Dark Angel CMS All rights reserved<Br> Engine & Design Powered by Marcio v0.1beta</div>'); exit; } } } else { } for($i = 0; $i < $ile; $i++) ?>
Jednak jak jest rzutowanie typow ta 2 blad nie dziala bo jak sie wpisze w zmienna strona qwe to skrypt rzutuje to na int wiec to usunolem i dziala ale czy lepiej jest uzywac is_numeric czy is_integer??I czy jest to bezpieczne lub zostawic bez tego 2 error'a??