Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP/MySQL] Jak to wykonać
Forum PHP.pl > Forum > PHP
PawelC
Witam smile.gif
Piszę sobie dodawarke do katalogów qlweb. W bazie mam tabele linki, a w niej id,link,dodano i niewiem w jaki sposób rozwiązać to bo po dodaniu strony do katalogu w bazie pole dodano jest 1 a jak nie dodano jeszcze to jest 0. problem powstaje przy kilku stronach, gdzie skrypt pobiera z bazy linki to tam gdzie jest 1 nie pobiera, a strona jeszcze niebyła nigdzie dodawana. W jaki sposób to rozwiązać. Myślałem nad tym aby zliczyć ilośc linków i przy każdej stronie po dodaniu do 10 katalogów zrobić update tabeli gdzie jest do ilu katalogów dodano i i np. przy jednym linku było dodane do 100 katalogów to pobiore wpisy od id 100. Czekam na propozycje i sugestie.
MajareQ
Napisz to jaśniej, bo ja nie zamierzam się domyślać o co ci chodziło...
PawelC
mam w bazie tabele katalogi gdzie są linki do katalogów oraz tabele strony gdzie sa strony ktore chce dodać do katalogów. Pobieram 10 katalogów z bazy i do nich dodaje strone, i jak strona zostanie dodana do nich, to w bazie robie update w tabeli katalogi, kolumna dodano na 1. I jak chcę dodać kolejną strone do tych samych katalogów to wyświetla mi skrypt że już dodano ją do tych katalogów ponieważ status dodano jest na 1. Dokładnie chodzi mi o takie rozwiązanie jak ma adder przy dodawaniu stron, że doda to kilku katalogów i później już do nich nie dodaje tylko leci dalej z listą.
marcio
DOdajesz dodatkowe pole czyli link gdzie trzymasz naze linka i nawet jak katalog ma wartosc 1 to spradzasz czy dana strona jest taa sama jak zawartosc kolumny link jak nie to dodajesz do katalogow a jak nie to nie tongue.gif
crackcomm
Ja bym to rozwiazal tak:
W bazie linki masz kazdy id co 1 czyli :
Kod
id adres
1 qlweb.info
2 katalogxxx.pl
3 katalogersss.sex.pl
4 katalog.gry.pl

Jak dodajesz strone do qlwebow to do tabeli np. strony jak masz
Kod
id adres dodano...
1 php.pl 3 <- id a ktorym katalogu zakonczylo dodawanie

i tak po kazdym dodaniu updateujesz "dodano" na +1
może mnie zrozumiałeś tongue.gifp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.