Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Odróżnianie użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Scoout
Mam pytanie czy jest możliwość w php odróżnienia 2 osób nie w sieci lan??

Tz jak chce przez:

IP >> Są zmienne
Mac >> Da sie zmienić i widoczny tylko w sieci LAN
Cookies >> Można usunąć

Czy jest jakiś sposób wyklinowania błędu, tz czy da sie stworzyć stronę która np sprawdzi i zapisze jakieś dane które zostaną potem sprawdzone do weryfikacji użytkownika, czy php ogóle na taką możliwość??

Przepraszam za ortografię!!

Nie chodzi mi dokładnie o to co teraz napisze lecz da to ten sam efekt.

Licznik odwiedzin który będzie naliczał 1 użytkownika sieci jako 1 osobę a nie np po zamknięciu przeglądarki i ponownym wejściu na stronę jako 2 osoby...
Cysiaczek
Przenoszę na Przedszkole, a Ty drogi autorze popraw ortografię w tym temacie (i bez tłumaczeń proszę).
Napisz tez jaśniej o co chodzi, choć podejrzewam.
ebnott
Nie da się. Zawsze można oszukać witrynę.
Scoout
A czy są jakieś inne sposoby oprucz tych wymienionych na bynajmniej częściowe rozróżnienie?
ebnott
mozesz sprawdzac system operacyjny i przegladarke, ale to kiepski pomysl
Cienki1980
do Autora: Popraw proszę ten temat jak prosił Ciebie Cysiaczek.
Ja nie będę poprawiał a po prostu go zamknę i wywalę. Rozumiem popełnić błąd .. ale to co stworzyłeś gryzie po oczach.

PS. Dodaj również tag do tematu bo brak tego również kwalifikuje wątek do zamknięcia.
Scoout
Dlaczego można pobrać ip założyć cookies sprawdzić wersje przeglądarki i system operacyjny jest to już jakiś sposób a czy może ma ktoś jeszcze jakiś pomysłquestionmark.gif
ebnott
hmmm... dostawce internetowego oraz region z którego nadchodzi połączenie i to by bylo tyle.
Scoout
Dziękuje wszystkim za pomoc... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.