Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Chmody
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Jakie ustawic chmody dla pliku styli aby nie mozna bylo go obejrzez z zewnatrz?
redelek
Cytat(Gość @ 25.03.2008, 11:26:24 ) *

Prawdopodobnie się nie.
Już wyjaśniam dlaczego, styl nie jest wykonywany na serwerze tylko w przeglądarce u klienta.
Nie ma możliwości zablokowania wysyłania css bo stronka przestanie Ci działać, albo będzie wyglądała strasznie.
Zobacz sam czy serwisy jak onet czy wp mają to zablokowane? Po wejściu na tą stronę zobacz sobie pliki cache i na pewno znajdziesz tam kilka od wp smile.gif
Ale mogę się mylić wszystkiego nie wiem smile.gif

Pozdrawiam
Redelek
Pilsener
Strona jest rodzajem publikacji - da się napisać książkę, w której możesz przeczytać "Ala ma kota", ale jak już będziesz chciał to napisać w kajecie to wyskoczy dżawa-skrypt i Cie zje?

Często webmastaherzy próbują zapobiec kopiowaniu poprzez jakieś idiotyczne blokady prawego klawisza etc., jednak takie rzeczy tylko zamulają stronę i utrudniają jej dostępność dla użytkowników, a nie plagiatorów.

Nawet gdyby istniała możliwość zablokowania wszystkich programów i klawiszy na moim kompie, to ja i tak stronę sfotografuję komórką i zapodam program do rozpoznawania tekstu smile.gif
grzesiek_g
Cytat(Gość @ 25.03.2008, 11:26:24 ) *

Kod
chmod 600 plik.css

Na pewno nikt go z zewnątrz nie obejrzy:) Przeglądarka teżsmile.gif
Nie wiem co tam chcesz ukrywać? Kod CSS, którego masę przykładów mamy w sieci, chociażby na stronie cssplay.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.