Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQLITE] Jak wykonać kod php pobrany z bazy danych?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tczi
Witam. Problem jak w temacie... Zalezy mi na czasie a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. W bazie danych sqlite zapisuję kawał tekstu z elementami php. Wyświetlenie nie wykonuje kodu, a wywala jako tekst cale zródło php. Proszę o pomoc jak z tym sobie poradzić. Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Jarek
Pilsener
eval
tczi
Prawie jak wypas. Dzięki pilsener. Ale mam ciągle problem (chyba). Chodzi o to że dane trzymane w bazie to nie konicznie kod php, ba!, przedewszystkim to sa same teksty, czasem z elementami html, a rzadko z elementami php. Rzadko ale jednak i raczej nigdy nie bedzie sytuacji że bedzie to tylko sam kod php... Pomyslałem sobie tak. Moge sprawdzać czy w pobieranej zmiennej z bazy występuje np "<?" i na tej podstawie albo użyc funkcji eval(), albo zwyczajnie wyswietlac tekst, a w przypadku gdy bede mial tekst z elementami php będę musiał zamiast zapisac cos w stylu "Mam na imię <? print $imię ?>" to uzyję echo (" Mam na imię $imie "); Co myślicie o tym? W dobrą strone ide czy jest jakiś bardziej przyjazny sposób? smile.gif dzięki...

Edit: exclamation.gif glupi ja exclamation.gif dobra, sam sobie odpowiedziałem na moje głupie pytanie tongue.gif P, przeciez ja nie bede mógł miec tam czegoś takiego jak "<?". To jak to sprawdzić w takim razie... Dziękuję

Edit2: OK... plusik za tego evala, problem jak wyzej nie rozwiązany... tzn z racji specyficznej konstrukcji systemu ktory pisze poradziłem sobie z tym w inny sposób. Myślę jednak że temat jest całkiem niezły i pewnie rozwiązanie przydało by się innym. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.