Poza tym jeżeli wpiszę błędne hasło to zostaję przełączany na stronę i tam ..zostałeś zalogowany jako abc. Nie powinno się tak robić ponieważ nie mam takiego "byle jakiego" użytkownika w bazie. ..strona na którą mnie przełącza jest pusta - tylko z tą inf, ze zostałem zalogowany i "wyloguj"
Czy Ktoś może wie o co chodzi?
skrypt logowania:
<?php $loguj = "SELECT `login`,`haslo`,`ranga` FROM `uzytkownicy` WHERE login='".$login."' and haslo='".$haslo."'"; { exit; } else { $_SESSION['zalogowany'] = $_POST['login']; echo "Zalogowany jako ".$_SESSION['zalogowany']."<br /><a href='index.php?log=wyloguj'>wyloguj</a>"; $pobierz = "SELECT `ranga` FROM `uzytkownicy` WHERE login='".$login."'"; if($pokaz['ranga'] == 'uzytkownik') { } if($pokaz['ranga'] == 'pracownik') { } if($pokaz['ranga'] == 'vip') { } } } ?>
strona1.php
<?php if($_SESSION['zalogowany'] == 0) { echo "Witaj.. <strong>".$_SESSION['zalogowany']."</strong><br> <a href='index.php?log=wyloguj'>[wyloguj]</a><br>"; $intTimeoutSeconds = 600; //wartosc podana w sekundach czyli zostane wylogowany po 10 minutach jezeli nie by
lem aktywny { if(($_SESSION['intLastRefreshTime']+$intTimeoutSeconds)<time()) { } } } if ($_GET['log'] == "wyloguj") { } ?>