Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd przy include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
osk
Witam,
Przeniosłem w pełni działającą stronę na nowy serwer apache2 z php5 i mysql5 po czym pojawiły mi się błędy przy includowaniu typu:

Warning: include(../connect.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in ...

przy czym te pliki istnieją i są podane poprawne ścieżki, jak inluduje je z katalogu bieżącego to wszystko śmiga, problem jest przy zagnieżdzonych ścieżkach co może być tego powodem? w php.ini include_path mam sahaszowane.
LukasKK
Cytat(osk @ 27.03.2008, 13:29:29 ) *
Warning: include(../connect.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in ...

Sprawdź dobrze wszystkie scieżki nie może znalezc pliku -No such file or directory in ...
osk
troche się pospieszyłem z napisaniem tematu ... rozwiązanie to podawanie pełnej ścieżki w include, widocznie include defaultowo rozpoczyna poszukiwanie pliku od katalogu glownego strony, dlatego zbubił się jak mu podałem składnie idz do katalogu wyżej ../ . Na poprzednim serwie include zaczynał przeszukiwać od katalogu z plikiem w którym go wywołałem, dlatego mogłem sobie pozwolić na skróty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.