Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: instalacja phpBB/Vanilla prośba o pomoc w wycenie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
MarcinTryka
Witam.
Klient chciałby na stronie zamieścić formum wstępnie padło na phpBB (choć chodzi mi też po głowie Vanilla, o której słyszałem dobre opinie).
Instalacja+przerobienie grafiki tak żeby pasowała do strony.

Ile orientacyjnie godzin musiałby na to poświęcić w miarę kumaty programista PHP (zawodowy) który nie miał z tym styczności? Ciężko mi samemu oszacować, bo nie wiem ile tam jest do zrobienia. A bezsensem byłoby podpinanie pod stronę przed akceptacją ceny przez klienta.

I ostatnie pytanie? phpBB czy jednak Vanilla? smile.gif
isso
ja stawiałem kilka razy phpbb smile.gif samo utworzenie forum i wszystkich podforów itd itd itd. to kwestia zaledwie 3-4 godzin.. a może nawet mniej... i mało ważne smile.gif jak dobrze zna się php smile.gif

grafika... tu juz wiekszy problem... wszystko zalezy, jak bardzo chcesz przerobić aktualną... phpbb oparte jest o css smile.gif także wiekszych problemów ze zmianą nie ma:) o ile jesteś dobrze wprawiony w kaskadowe arkusze stylów to nie powinieneś mieć z niczym problemu smile.gif

całość smile.gif warta hmmm - tyle ile jest w stanie zapłacić za nią klient... bo gdyby on tak naprawde wiedział, że to takie proste smile.gif to nie wiem czy tak dużo chciałby zapłacić smile.gif - no chyba, ze jest bogaty lub/i leniwy smile.gif

o vanilli sie nie wypowiadam, bo szczerze mówiac... to nie miałem z tym styczności...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.