Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [solved]Problem z dostępem
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
DeyV
Jak już pewnie zauważyliście, mamy pewne problemy z domeną php.pl

Z tego powodu forum chwilowo jest dostępne tylko pod tymczasowym adresem http://forumphp.nq.pl/

Mamy nadzieję, że problem uda się szybko rozwiązać, jednak już teraz za utrudnienia serdecznie przepraszamy.
Sabistik
Ja tylko dodam że na wortal można się dostać poprzez adres: http://phppl.ezpublish.no
zur887
Chyba ktoś zapomniał na czas opłacić domenę winksmiley.jpg NASK informuje w WHOIS iż trwa postępowanie wyjaśniające aaevil.gif ale gafa
DeyV
Pracujemy nad tym smile.gif
Cysiaczek
Nikt nie dał, to ja dam:
Dostęp do IRC:
irc.idn.net.pl
irc.sourceforge.pl
212.126.1.2
cinekz
A Planeta?
nevt
Witajcie.

Nie wiem jak długo jeszcze potrwa wyjaśnianie / rozwiązywanie sporu w sprawie domeny php.pl, ale po kompletnym braku ruchu na forum widać, że tylko skromny odsetek userów zdążył przeczytać to ogłoszenie. Może warto rozważyć wysłanie na PW e-maile z profilów userów krótkiego info o dostepności forum i wortalu na zapasowych domenach questionmark.gif Jaka jest opinia osób bardziej zorientowanych w problemie dostępności domeny questionmark.gif

Pozdrawiam.
Sabistik
Mailing został wysłany przewdczoraj.
kwiateusz
z czym niektórzy go nie otrzymali i do konca nie wiadomo czemu
l0ud
Ja również nie otrzymałem maila (dostałem się tu tylko dlatego, że kiedyś przypadkiem natrafiłem na alternatywny adres). Skutki braku domeny i niedoinformowania użytkowników widać niestety bardzo wyraźnie...
Cysiaczek
Mailing poszedł, problemem jest to, że nie każdy ma włączone otrzymywanie powiadomień od administratora w profilu. Wysyłanie PW nie ma sensu z przyczyn oczywistych smile.gif

Jeśli ktoś ma włączone i maila nie dostał, to proszę o zgłoszenie mi tego.

Pozdrawiam.
Piniek
Ja nie otrzymałem maila chociaż mam włączone winksmiley.jpg dostałem się tutaj bo czytam blogi ;]

EDIT: o dostałem dzis o 3 w nocy;]
LonelyKnight
Uhh... czyżby pojawiła się groźba utraty domeny? sadsmiley02.gif Z tego co widać w whois do ktoś wcześniej utworzył opcję na domenę więc chyba mogą być problemy jeśli nie została w terminie przedłużona? sadsmiley02.gif
DawPi
Cytat(LonelyKnight @ 12.04.2008, 14:48:49 ) *
Z tego co widać w whois do ktoś wcześniej utworzył opcję na domenę więc chyba mogą być problemy jeśli nie została w terminie przedłużona? sadsmiley02.gif

I to takie problemy, że ktoś na opcję złapię tę domenę smile.gif Choć myślę, że do tego nie dojdzie, jest weekend, więc pewnie przelew 'dojdzie' w poniedziałek i wszystko będzie ok smile.gif
bugmenot
ale zeby zapomniec oplacic domene ? wstyd.

Cytat(Cysiaczek @ 11.04.2008, 12:34:17 ) *
Nikt nie dał, to ja dam:
Dostęp do IRC:
irc.idn.net.pl
irc.sourceforge.pl
212.126.1.2

i nie rozumiem po co podajesz namiary na irc skoro banujesz tam ludzi bez najmniejszego powodu ? a moze 'szef moderatorow' nie ma ochoty siedziec na jednym kanale razem ze zwyklymi uzytkownikami forum ?
Cysiaczek
Nie przypominam sobie, żebym kogokolwiek zbanował (chyba, że kickban w ramach żartu).

Pozdrawiam.

--edit
Sorry za brak związku z tematem, ale nie chce zakładać nowego, a zostałem wezwany do tablicy smile.gif
Czy to o ten fragment chodzi?

Cytat
cysiaczek> emm, ty też
<cysiaczek> empathon, ty też
<cysiaczek> !kickban emm
* Donald sets ban on *!*@pfff.pl
* Donald has kicked emm from #php.pl (Requested)
<empathon> a myslisz ze kto tego pilnuje? biggrin.gif
<papalka> WTF is emm?
<papalka> biggrin.gif
<cysiaczek> już go nie ma
<papalka> hahaha biggrin.gif
<cysiaczek> !unban emm
* services.irc.php.pl removes ban on *!*@pfff.pl
<papalka> cysiaczek kozaczy biggrin.gif
seaquest
Cytat(bugmenot @ 13.04.2008, 14:18:03 ) *
ale zeby zapomniec oplacic domene ? wstyd.

Właścicielem domeny jest jeden ze sponsorów PHP.pl, a nie nikt ze ścisłej ekipy tworzącej wortal.
wert1
a kto jest głownym sponsorem i włascicielem tego całego forum i wortalu i domeny questionmark.gif
Cysiaczek
My jesteśmy właścicielami forum i wortalu, a co do domeny... niech się bardziej kompetentni wypowiedzą winksmiley.jpg

Pozdrawiam.
seaquest
Właścicielem domeny jest firma Newcomo z Poznania.
itsme
ludzie przestancie opowiadac rzeczy o ktorych nic nie wiecie.

wlascicielem jest osoba fizyczna z Poznania nie podmiot gospodarczy ...

czekamy na wyjkasnienia nie nalezy podkrecac atmosfery.
mike
I to by było na tyle.
Wszelkie informacje dotyczące dostępu zostały podane i na tym zakończmy.

Sprawy domeny i sponsorów PHP.pl niekoniecznie są sprawami, które wymagają wyjaśnień na forum publicznym.
Cysiaczek
Po krótkiej przerwie technicznej, forum znów posiada jedyną słuszną domenę
Podziękowania dla tych panów (nie wiem, czy sobie życzą ujawnienia ;p )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.