Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Php] System ogłoszeń
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PawelC
Na parę tygodnie przed wojem postanowiłem zacząć pisać system ogłoszeń. Koncepcje mam, co i jak powinno wyglądać wiem. Ogólnie myślałem aby zrobić jakiś darmowy bez płatności. A co do koncepcji to chciałem zrobić:
- rejestracje + logowanie
- dodawanie ogłoszeń
- możliwość edytowania profilu jak i ogłoszenia
- system PW między użytkownikami
- powiadomienie o nowym ogłoszeniu w danej kategori bądź w całym serwisie dla osób które zaznaczyły subskrypcje danej kategori.
- ocena danego ogłoszenia przez moderatora
- wyróznienie ogłoszenia wartego uwagi każdego usera
- dynamiczne meta tagi
- podziała na kategorie, miasto oraz wojewodztwo
- moderacja dodawanych wpisów
- powiadomienie na maila o nowej wiadomości PW
- status danego ogłoszenia, czyli czy jeszcze aktualne czy już nie etc...
- możliwość dodania miniaturski danego przedmiotu

A co do designu, myślełem nad jakimś przyjemnym i estetycznym oraz miłym dla oka, oczywiście przy użyciu css i xhtml z dodatkami grafiki tak aby to wszystko w miare dobrze skomponowane.

Najważniejsze jest dla mnie wasze zdanie, co powinien mieć serwis z ogłoszeniami z którego sami chętnie byście korzystali? Oraz jakie według Was powinny być jeszcze opcje oprócz tych co wymieniłem.
Blajo
To wszystko zależy od Twojej koncepcji, jakiego rodzaju będą to ogłoszenia, do kogo będą skierowane itd.

Na pewno jakoś podział na kategorie, może też integracja z jakimś systemem płatności.
Prosty, a zarazem funkcjonalny panel administracyjny.
Rozróżnienie ogłoszeń na priorytetowe (tu np. przyda się ta integracja z systemem płatności) i normalne.
Różne czasy wyświetlania ogłoszeń.

Pomysłów jest dużo, a najlepsze na pewno sam wymyślisz.
PawelC
Ogólnie myślałem aby zrobić jakiś darmowy bez płatności. A co do koncepcji to chciałem zrobić:
rejestracje, logowanie, dodawanie ogłoszeń, możliwość edytowania profilu jak i ogłoszenia, system PW między użytkownikami, powiadomienie o nowej ofercie w danej kategori bądź w całym serwisie dla osób które zaznaczyły subskrypcje danej kategori. A jeżeli miałbym wprowadzić opłaty to np za wyróżnienie ogłoszenia. A jak powinien wyglądać design, myślałem aby zrobić prosty i estetyczny w samym css i xhtml przy okazji gdzie nigdzie trochę grafiki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.