Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Portal poświęcony reklamie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jarmiar
Witam,

Daję do oceny nową wersję portalu

http://advt.pl

Czekam na opinie
.radex
Co do jakości treści strony nie będę się wypowiadał, zajmijmy się kodem i layoutem.

Design jest całkiem niezły (może nie licząc braku paddingu w kilku blokach), ale co z tego, skoro nie jest Twojego autorstwa...

No a o przeznaczeniu validatora się chyba nigdy nie nauczysz.

I jak coś takiego oceniać? No sorry... Ja staram się zrozumieć osoby początkujące, ale Ty po raz n-ty dajesz do oceny coś o tak samo niskim poziomie. Powoli zaczynam myśleć, że nie oczekujesz oceny, tylko reklamy.
jarmiar
Mi nie chodzi głównie o wygląd

Mi chodzi o funkcjonalnośc pod względem programistycznym
.radex
Funkcjonalności programistycznej, o ile dobrze Ciebie zrozumiałem w ogóle nie widzę.

Natomiast jakość programistyczna jest jak najbardziej do oceny: -100/10.

Miłego walidatora!
woj_tas
No to na początek kilka perełek:

Cytat
Ten portal kierujemy do osób zajmujących się przede wszystkim pozycjonowaniem w wyszukiwarkach internetowych oraz do wszelkich biznesmenów, właścicielów firm itp.

Cytat
Jeśli masz jakieś pytania, sugestie, skargę, zażalenie, pochwałę lub wątpliwości napisz do nas! Dokładna specyfikacja naszych danych kontaktowych dostępna jest w dziale Kontakt.

I na koniec:

Cytat
Otrzymaliśmy wiele wyróżnień i nagród. Jednym z nich jest wyróżnienie przez portal Webmaster.xk.pl* na najlepszy portal w tej dziedzinie.

* webmaste.zk.pl - strona Ochotniczej Straży Pożarnej w Świerzawie

A co do oceny...
Cytat
Theme based on Beer Bongs! by gorotron.
Cytat
Źródło: PraktycznyMarketing.pl
Cytat
Źródło: Artykularnia.pl

Jest na tej stronie coś twojego (waszego)?
Moli
Cytat
Otrzymaliśmy wiele wyróżnień i nagród. Jednym z nich jest wyróżnienie przez portal Webmaster.xk.pl* na najlepszy portal w tej dziedzinie.

Jedną swoją stroną wyróżniasz inne ? biggrin.gif
Cytat
Właścicielem portalu Advt.pl jest firma Media-X.pl.

Już kiedyś gdzieś Ci pisałem, dowiedz się co to jest firma.

W podmenu "Strona główna" jest trzy razy link do "Techniki"

Ocena: -n/+n. Dane sobie wprowadź sam jakie chcesz smile.gif
jarmiar
Dużo jest naszych materiałów

np ten:

http://advt.pl/artykul,2.html
kitol
Jak dla mnie ten artykuł modyfikacją: http://emailer.pl/mywp/?p=6
.radex
Cytat(Moli @ 16.04.2008, 21:09:56 ) *
Jedną swoją stroną wyróżniasz inne ? biggrin.gif

No ale to już jest przeginka.

Cytat
Ocena: -n/+n. Dane sobie wprowadź sam jakie chcesz

Najlepiej ∞ smile.gif
jarmiar
Cytat(kitol @ 17.04.2008, 09:36:08 ) *
Jak dla mnie ten artykuł modyfikacją: http://emailer.pl/mywp/?p=6

Ty chyba śmieszny jesteś

to nie jest jego modyfikacja
Indianin
Fakt , to nie modyfikacja , to zwykly plagiat
jarmiar
Jak śmiesz tak twierdzić. To nie jest żaden plagiat!!!!!
kitol
Nazwijmy to "obszernym cytatem". Na miejscu było by umieścić źródło lub linka.
jarmiar
Synku, to żaden cytat. Ten artykuł jest naszego autorstwa i jakbyś nie zauważył jest ten sam temat więc trudno nie napisać kilku faktów.

Więc przestań już!
sniezny_wilk
Panowie spokojnie. Po pierwsze to nie jest żaden sąd, żeby kogoś oskarżać, po drugie IMO artykuł nie jest plagiatem, może traktują o tym samym, ale są różne. To tyle off topu z mojej strony.

Co do stronki, to merytorycznie trochę leży, ten artykuł też nie jest na jakimś wysokim poziomie. W samej stronie trochę mnie denerwuje te menu wysuwane. I najważniejsze: strona fatalnie wygląda w IE6 nie wiem jak IE7, chyba nie sprawdzałeś w ogóle jak wygląda na innych przeglądarkach.. Efekt na przyciskach w logowaniu może fajny, ale działa chyba tylko na FF i Operze:).. popracuj jeszcze nad nią.
kitol
Cytat
Synku, to żaden cytat. Ten artykuł jest naszego autorstwa i jakbyś nie zauważył jest ten sam temat więc trudno nie napisać kilku faktów.

Więc przestań już!

Po pierwsze: nie jestem twoim synem.
Po drugie: Fakty na temat genezy reklamy są takie same. Kilka zdań jest wręcz identycznych. Dla mnie to jest cytat. A podajesz ten artykuł jako jeden z wielu "maszych materiałów"
Po trzecie: Skończmy temat cytatu.

Przejdę do oceny:
- posprawdzaj kodowanie bo w paru miejscach się sypie,
- kod tragiczny przykłady:

1. </head>
  2. <script type="text/javascript">
  3. .....
  4. <body onload="wyswietl(0);">

1. </ul>
  2.  
  3. <div id="breadCrumbs"></div>
  4.  
  5. </ul>

- całość łącznie z treścią nic nie wnoszącą do tematu sprawia wrażenie stworzonej w jeden dzień. Ot tak, aby się zaindeksowało w google.

Moja ocena: 0
.radex
Jarmiar - po Twoich różnych komentarzach coraz bardziej nie chce mi się komentować żenującego braku poziomu Twoich prac. Trochę więcej się postaraj...

kitol - nie ma sensu oceniać. Na prawdę. Marnujesz czas. Ja próbowałem już kilka razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.