Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Wyciąganie tekstu z pomiędzy dwuch znaczników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aki00
Witam mam problem z wyciągnięciem tekstu z pomiędzy dwóch znaczników. Znalazłem podobny temat już na forum i przerobiłem go sobie lecz nadal nie działa.

Chciałbym aby tekst był wyciągany ze znaczników komentarzy HTML np:

1. adssdas dsadsaads dasads <!-- pobierz:start --> tekst d wyciagniecia <!-- pobierz:koniec --> asdasdasd

A oto kod PHP

1. <?php
  2. $string = "adssdas dsadsaads dasads <!-- pobierz:start --> tekst d wyciagniecia <!-- pobierz:koniec --> asdasdasd";
  3. echo preg_replace("/(<!-- pobierz:start -->)(.*?)(<!-- pobierzt:koniec -->)/", '$1', $string);
  4. ?>

Z góry dzięki za pomoc.
Crozin
  1. <?php
  2. $string = "adssdas dsadsaads dasads <!-- pobierz:start --> tekst d wyciagniecia <!-- pobierz:koniec --> asdasdasd";
  3. preg_match_all("/<!-- pobierz:start -->(.*?)<!-- pobierzt:koniec -->/Usi", $string, $result);
  4.  
  5. print_r($result);
  6. ?>
aki00
no ok tylko jak to wyswietlic bo mi sie wyswietla takie cos

1. <?php
  2. Array ( [0] => Array ( ) [1] => Array ( ) )
  3. ?>
nevt
proszę poprawić temat na zgodny z zasadami publikacji w Przedszkolu (brakuje taga)!

przeczytaj w manualu opis funkcji preg_match_all() i rozdział poświęcony zmiennym tablicowym ...
webdice
Masz strasznie głupi błąd, wyrażenie jest dobre, tylko zamiast:

Kod
pobierzt:koniec

ma być

Kod
pobierz:koniec
aki00
fakt wstydnis.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.