Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Woltlab Burning Board v3
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
Largo
Witam,

Zadam trochę dziwne pytanie na temat owego skryptu. Powoli wchodzę w OOP i uczę się go, ale nigdy nie mogłem zrozumieć jak OOP w PHP pobiera dane bez require_once itd. Teraz to mniej więcej rozumiem i stosuję nawet. Mimo to, wejdźmy na główny temat.

Otóz WBB jest pisane OO i to dosłownie pod PHP5, i tu mam pytanie. Czy wg. Was WBB jest pisane obiektowo wg. wzorca MVC? Czy jest poprawnie pisane? A WBB jest płatne i powiecie, że wziąłem z "warezu", niestety nie, niedawno musiałem coś poprawić znajomemu i zobaczyłem i ruszyło mnie czy to jest to o co dokładnie chodzi w PHP.

Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w dobrym dziale napisałem.

Pozdrawiam!
hacek
To zależy, MVC to oddzielanie poszczególnych części aplikacji co daje łatwość modyfikacji i ułatwia prace w zespole bo dzieli według, modelu (źródła danych), widoku (prezentacji danych) i kontrolera(jakby sterownika, obsługujący całą akcje).

Aby sobie odpowiedzieć na to pytanie musisz zbadać strukturę katalogów i porównać z jakimś z Frameworków które MVC wykorzystują, np. CakePHP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.