Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/ftp] Przesyłanie folderów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wert1
Witam czy ktoś ma pomysł pomysł jak przeslać cały folder na serwer który zawiera wiele plików.
próbowalem go zazipować wyslac i odzipowac ale mój server nie obsluguje zip i rara
Babcia@Stefa
A słyszałeś o bzip i gzip?

http://pl.php.net/manual/pl/ref.zlib.php

Dziękuję, Babcia@Stefa
wert1
super tylko jak user przesle plik to skrypt go od gzipuje,
tylko jak user ma zrobic archiwum gzip ?
sf
Cytat(wert1 @ 10.05.2008, 07:41:50 ) *
super tylko jak user przesle plik to skrypt go od gzipuje,
tylko jak user ma zrobic archiwum gzip ?

ale tam są również metody dzięki którym możesz spakować pliki
wert1
może jescze raz:
user spakowuje plik na swoim kompie i wysyla go po przez formularz który rozpakowuje go jako gzip i dodaje do odpowiedniego folderu.
jest tylko problem ze spakowaniem gzip na zwykłym pc

lepiej żeby był jakiś inny sposób bo na serwerze musi być ten sam folder X2
tzn. jako zip lub rar zeby go mozna bylo sciągnąć i jako plik zeby go mozna było przeglądać
webdice
Bez sensu rozumowanie. Po co dodawać pracy i coś pakować? Zapoznaj się z tymi funkcjami, a na dodatek jak rekurencyjnie poruszać sie po katalogu (pisał o tym ~mike w tym artykule).
wert1
to jest demo stylów z możliwością pobierania stylów, aby ktoś dodac styl trzeba wyslac na server paczka zip lub rar (do pobierania) i folder ze stylem ktory zostanie umieszczony w katalogu ./templates/ chodzi o to żeby uzytkownicy mogli sami dodawac a nie ze ja musze wchodzic na ftp i wgrywac styl do folderu templates
kiler129
Cytat(wert1 @ 10.05.2008, 13:26:42 ) *
to jest demo stylów z możliwością pobierania stylów, aby ktoś dodac styl trzeba wyslac na server paczka zip lub rar (do pobierania) i folder ze stylem ktory zostanie umieszczony w katalogu ./templates/ chodzi o to żeby uzytkownicy mogli sami dodawac a nie ze ja musze wchodzic na ftp i wgrywac styl do folderu templates

Zdajesz sobei sprawe ze to jest niebezpieczne?
wert1
niby co ?
że ktoś ma dostep do kodu ?
TAK
przecież wszystko jest moderowane winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.