Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Cofanie po wykonaniu czynnosci
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
topor1988
Witam.
Powiedzmy mam komentarze. Wypelniam formularz, klikam wyslij. Przenosi mnie do innej strony Gdzie dziekuje za komentarz, i zrobie powiedzmy wstecz za pomoca
  1. <?php
  2. echo '<a href="javascript:history.back();">Wstecz</a>';
  3. ?>

Tylko jak to cofnie, to nie bedzie odswierzona strona, chodzi mi oto, ze jak wcisne wstecz, to cofnie mi do poprzedniej strony gdzie bylem, i odrazu odswierzy, ze bedzie widoczny komentarz ktory dalismy przed chwila.
Troche namotałem, ale mam nadzieje, że rozumiecie oco mi chodzi.
deirathe
to moze uzyj header i poprzez referer :)tj
  1. <?php
  2. header($HTTP_REFERER);
  3. ?>
Cienki1980
No to pod przyciskiem "wstecz" zrób link do strony z komentarzami.
Crozin
@deirathe chyba
  1. <?php
  2. header('Location: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER']);
  3. ?>

Ale lepiej zrobić tak jak to @Cienki1980 napisał - poprostu daj zwykłego linka do strony z komentarzami.
b_chmura
albo po prostu podziękowania zrób na tej samej stronie.
Najnowszy komentarz wyświetl prosto z _POST :)
bemol
ja proponuje w jednym pliku zrobić wszystko i dodać $_GET['action'] smile.gif
topor1988
Wszystko by było fajnie z tym linkiem odrazu do komentarzy, ale zrobilem sobie galerie, i komentowanie fotek, i kazdy komentarz jest do innej fotki, i nie zrobie linka bo fotek jest duzo. a ma wracac do tej fotki ktora komentowalismy.
bemol
to zastosuj to co mowie
wtedy bedzie to wygladalo mniej wiecej tak:

link komentarza: photo.php?action=addComment&idPhoto=89321
po kliknięciu na przycisk wysyłający komentarz przenosi do strony photo.php?action=show&idPhoto=89321

smile.gif
Pilsener
Wszystko pięknie i ładnie, ale co, gdy user coś tam klika na stronie (np. przewija, dodaje komentarz etc.)? Prosty przykład - numerujemy strony a=n, user przegląda sobie rtv&a=3, nagle wejdzie do telewizorów i sobie je przewija rtv&telewizory&a=3 - najczęściej wtedy po naciśnięciu przycisku "cofnij" usera cofa - ale nie do 3-ciej strony z rtv, tylko do głównej. Widziałem to już w x serwisach i zastanawiałem się, jak łatwo to rozwiązać i wymyśliłem, że idealnie tu się przydadzą ciacha - właśnie o nie opieram linki zwrotne.
topor1988
Poradzilem sobie.
Dodalem do formularza pole hidden z zakodowanym ID zdjecia. I potem wraca ladnie pieknie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.