Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sortowanie wyników
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kryszic
Witam mam następujący problem. Czy jest możliwość wyświetlania wyników zapytania z bazy w kolejce przy czym po każym odświeżeniu element idziem miejsce dalej. czyli chodzi mi o to że np wyświetla mi sie po zapytaniu z bazy z wynikami:
5
4
3
2
1
i teraz po odswiezeniu strony zeby sie wyswietlalo:
1
5
4
3
2
i kolejne odswiezenie
2
1
5
4
3
itd.

Poprostu chcę aby poszczególne wpisy a jest ich okolo 200 były kojarzone z sąsiednimi wpisami ale żeby każdy z wpisów był w pewnym momencie na pierwszy miejscu.
netmare
tak na szybko, co mi przychodzi do głowy to skorzystanie z sesji, jeżeli to ma wyświetlać się dla każdego użytkownika z osobna w zmienionej kolejności, bądź z pliku na serwerze jeśli ta zmiana kolejności ma dotyczyć wszystkich userów czyli jeden dostaje 5 na początku to drugi już dostanie z 1 na początku. Przechowujesz w którymś z tych miejsc numer rekordu któy został wyświetlony ostatnio i go zmniejszasz przy każdym odpalenie. Dzielisz zapytanie na dwa i operujesz LIMIT, albo wczytujesz rezultat do tablicy, dzielisz ją na dwie części i przestawiasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.