Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Prosta funkcja fopen()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
manyeq
Witam!
Chciałem utworzyć plik tekstowy

Kod
$pik= fopen("test.txt","w+");
fwrite($pik,"pewien wpis");
fclose($pik);

A w zamian otrzymalem trzy ostrzeżenia:

Warning: fopen(test.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/(...)/public_html/bbb.php on line 19
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/home/i(...)/public_html/bbb.php on line 20
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /usr/home/(...)/public_html/bbb.php on line 21

Jak sie pytałem o to administratorów to spytali sie mnie jakiego protokołu używam :f . Wydaje mi sie, że po prostu te pliki które ja wrzucam na serwer nie maja odpowiednich uprawnień i nie moge używać takich funkcji jak fopen() czy move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],'(...)') bo przy tej funkcji tez dostaje podobny bład:

Warning: move_uploaded_file(/usr/home/(...)/public_html/plik/test.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/(...)/public_html/ccc.php on line 13

Da się coś zrobić zeby ten kod działał? (Bo podobno powinien)
b_chmura
wyraźnie Ci pisze ze podana ścieżka jest błędna/nie istnieje.

Podajesz złą ścieżkę do pliku
b_chmura
katalogowi w którym chcesz utworzyć plik nadaj prawa (chmod) 666.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.