Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z linkami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Larges
Spotkałem się w mojej krótkiej przygodzie z PHP i MySQL z następującym problemem.

Posiadam 2 pliki (news_lead.php i news_full.php). Jak łatwo wsnioskować, news lead jest listą newsów w skróconej formie i odsyłaczem do newsów w formie kompletnej.

Buduję wzór stronki i wykorzystuję opcje jak include(news_lead.php);
Niestety po podpięciu pliku do głównego poprzez tą funkcję, moje linki przestały działać. Chcę zrobić, aby news w formie kompletnej otwierał się w identycznym miejscu co news w formie skrótowej (po kliknieciu linku).

Proszę o pomoc, jak zrobić taką opcję.
Shili
Może spróbuj przekazać poprzez zmienną (na przykład $_GET, albo jakąkolwiek inną możliwą) id newsa, sprawdzaj, które id jest aktualnie wybrane i zamiast krótkiego opisu umieść tam długi.

Chyba, że chodzi Ci o otwieranie długiego bez przeładowania strony? Nie za bardzo rozumiem też jak linki przestały działać. Jeśli to możliwe mogę prosić o kod z jakimś bardziej szczegółowym opisem problemu?
Larges
Kodzik znajdę jutro z rana, jeśli sprawa się nie rozwiąże.
Ogólnie chodzi o metodę podłączania 2 plików w jedno miejsce.
Czyli mam miejsce wyznaczone na newsy i obecnie wyświetlają się tam newsy w formie skrótowej. Jak zrobić, aby link do newsa w formie kompletnej nie odsyłał do kolejnej podstrony z inną budową, ale żeby news załadował się zamiast tego w skrótowej formie. Przypominam, mój systemik bazuje na 2 plikach.
piotrooo89
może zrobić prostego if'a który będzie sprawdzał czy masz full czy skrót i wyświetlał odpowiednie opcje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.