Mam prośbę do Was, abyście byli tak mili i sprawdzili mi ten kod. Za każdym razem wywala błąd w phpmyadmin
zapytanie SQL:
CREATE TABLE Rodzaj(
RodzajID INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
x Nazwa VARCHAR( 100 ) NULL ,
PRIMARY KEY ( RodzajID )
) TYPE = InnoDB;
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1005 - Can't create table '.\felgi\rodzaj.frm' (errno: 121)
to jest kodzik
DROP DATABASE IF EXISTS felgi ; CREATE DATABASE felgi; ALTER DATABASE felgi charset=latin2; USE felgi; CREATE TABLE Rodzaj ( RodzajID INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Nazwa VARCHAR(100) NULL, PRIMARY KEY(RodzajID) ) TYPE=InnoDB; CREATE TABLE Producent ( ProducentID INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Nazwa VARCHAR(255) NULL, PRIMARY KEY(ProducentID) ) TYPE=InnoDB; CREATE TABLE Srednica ( SrednicaID INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Nazwa VARCHAR(100) NULL, PRIMARY KEY(SrednicaID) ) TYPE=InnoDB; CREATE TABLE Towar ( TowarID INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, RodzajID INTEGER UNSIGNED NOT NULL, ProducentID INTEGER UNSIGNED NOT NULL, SrednicaID INTEGER UNSIGNED NOT NULL, Nazwa VARCHAR(100) NULL, Opis TEXT NULL, Cena FLOAT NULL, NazwaPliku VARCHAR(45) NULL, PRIMARY KEY(TowarID), INDEX Towar_FKIndex1(SrednicaID), INDEX Towar_FKIndex2(ProducentID), INDEX Towar_FKIndex3(RodzajID), FOREIGN KEY(SrednicaID) REFERENCES Srednica(SrednicaID) ON DELETE NO ACTION ON UPDATE NO ACTION, FOREIGN KEY(ProducentID) REFERENCES Producent(ProducentID) ON DELETE NO ACTION ON UPDATE NO ACTION, FOREIGN KEY(RodzajID) REFERENCES Rodzaj(RodzajID) ON DELETE NO ACTION ON UPDATE NO ACTION ) TYPE=InnoDB; /* Srednicay - slownik */ INSERT INTO Srednica (Nazwa) VALUES ('15cali'); INSERT INTO Srednica (Nazwa) VALUES ('16cali'); INSERT INTO Srednica (Nazwa) VALUES ('17cali'); INSERT INTO Srednica (Nazwa) VALUES ('18cali'); INSERT INTO Srednica (Nazwa) VALUES ('19cali'); /* Producenci - slownik */ INSERT INTO Producent (Nazwa) VALUES ('OZ'); INSERT INTO Producent (Nazwa) VALUES ('BBS'); INSERT INTO Producent (Nazwa) VALUES ('AEZ'); INSERT INTO Producent (Nazwa) VALUES ('AMG'); /* Rodzaje - slownik*/ INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Aluminiowe'); INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Stalowe'); INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Dojazdowe'); INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Chromowane'); INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Spinery'); INSERT INTO Rodzaj (Nazwa) VALUES ('Czarne aluminiowe');
Dodam, że jakiś czas temu baza się utworzyła.
Pozdrawiam i dzięki.
Oki poradziłem sobie

Sorka za zaśmiecanie forum
------------------------------------------------------------------------
Odpaliłem z cmd i poszło.
Temat zamknięty