Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL] Prośba o sprawdzenie zapytania.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grattz
  1. $query= "select * from board where czy_to_post=1 and tytul_posta like '%$fraza%' or tresc_posta like '%$fraza%' order by id desc "

Mimo to w wynikach wyświetlają mi sie posty które mają wartość : czy_to_post=0

Nie mogę dojść do tego czemu tak sie dzieje bo u mnie na localhost działa dobrze. Próbuje w bazie zmienić typ kolumn ale nic to nie daje.
Cezar708
najprawdopodobniej w poście czy_to_post=0 występuje fraza w tresc_posta, chyba zapomniałeś jednego nawiasu, spróbuj:

1. SELECT * FROM board WHERE czy_to_post=1 AND (tytul_posta LIKE '%$fraza%' OR tresc_posta LIKE '%$fraza%') ORDER BY id DESC

powinno zadziałać wg Twojego założenia winksmiley.jpg

Pozdrawiam
grattz
A nawiasy poprzedza sie jakimś znakie ? Bo mi wywala taki błąd :
Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
Cezar708
Cytat(grattz @ 18.05.2008, 10:09:51 ) *
A nawiasy poprzedza sie jakimś znakie ? Bo mi wywala taki błąd :
Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

z nawiasami czy bez zapytanie powinno Ci taki sam błąd wyświetlić, a w nim chodzi o to, że zapytanie jest niepoprawne,,, użyj mysql_error() aby dowiedzieć się co nie tak było w zapytaniu.

Pozdrawiam
grattz
Dzięki bardzo. Nie mogę dojść co robiłem źle ale teraz działa guitar.gif Nawiasów bym sam nie wymyślił.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.