Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] powielanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
malena
mam na stronie możliwosc komentowania artykułów, na początku zrobiłam tak,że formularz przekazuje zmienne do tej samej strony na której się znajduje i niby wszystko działa, ale jesli komus przyjdzie do głowy odswieżenie strony - wpisane dane ponownie są wrzucane do bazy. czy można jakos temu zapobiec?

I druga sprawa. Powyższy problem próbowałam rozwiązać w ten sposób, że formularz wysyła dane do skryptu w oddzielnym pliku a po wrzuceniu danych przez header wraca do strony z artykułem. Nie wiem tylko w jaki sposób powinno się odesłać na poprzednio oglądaną stronę(?)
W tej chwili mam tak, że formularz odsyła do pliku (ten sam do wszystkich artykułów) ze skryptem i dodatkowo w tablicy get ma zmienną z adresem tego artykułu. Niby wszystko działa jak należy, ale mam przeczucie, że na obydwa problemy jest jakies sensowne rozwiązanie tylko niestety nie mogę znaleźć... worriedsmiley.gif
nospor
ad1) patrz przyczepiony temat w dziale PHP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.