Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] błąd na moim forum (phpbb)
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
Lejto
Miałem ostatnio przeprowadzkę forum na początku kodowanie nie działało ale z tym się uporałem, teraz jak dodaje nowy post to pokazuje się taki błąd:

Kod
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 11, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('gra', 'skojarzenia', 'grze', 'ktoś', 'pisze', 'wyraz', 'piszesz', 'ci', 'sie', 'kojarzy', 'itd', 'zaczynam', 'mleko', 'zasady', 'jedne', 'zaden', 'pan', 'henio', 'spod', 'sklepu', 'post', 'czesciej', 'niz', 'raz', '20', 'minut', 'osobe', 'unikac', 'powtorzen', 'mozna', 'odpowiadac', 'swoje', 'posty', 'tuz', 'postowaniem', 'odswierzcie', 'temat', 'uniknac', 'kilku', 'odpowiedzi', 'jednego', 'postu')

Line : 251
File : functions_search.php

nie wiem zupełnie o co chodzi tabele mam dobrą...
Proszę o pomoc
.radex
Strzelam - Przepełnie bazy? Zepsuta baza? poszukaj w googlach tego tekstu.
Shili
Spróbuj wykonać polecenie REPAIR TABLE phpbb_search_wordmatch jeśli jeszcze tego nie robiłeś.
Lejto
naprawienie tabeli nic nie dało sad.gif
Shili
Możesz się dostać do tej tabeli z poziomu jakiegoś phpMyAdmina?
Wykonać na niej zapytanie pobierające jakieś dane?

spróbuj OPTIMIZE TABLE blablabla jeśli się da i akurat tego nie robiłeś.
Lejto
operuje na tabelach za pomocą phpMyAdmina wykonałem wszytko OPTIMIZE itp i nic cały czas to samo
Shili
Jeszcze może nie wyrabiać serwer. Wyłącz szukajkę jeśli jest taka opcja i sprawdź, czy problem nadal występuje.

Aha i napisz co jeszcze robiłeś - nie będzie powtarzania pomysłów.
Cysiaczek
Nie ten dział - przenoszę na gotowe rozwiązania -> systemy for
Lejto
Nie mogę wyłączyć szukajki, serwer wyrabia bo wszytko inne działa tylko nie dodawanie danych do tej tabeli
Co robiłem:
Skopiowałem forum na inny serwer i bazę
miałem problem z kodowaniem ale z tym sobie poradziłem (zmieniłem zestaw znaków)
użyłem napraw tabelę, reperuj, analizuj, sprawdź
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.