Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dziwna sprawa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
natomiast
Witam,
Mam dwa pliki:
Plik nauczyciel.php:
nauczyciel.php
i plik klasa.php
klasa.php

zasada działania jest taka: w MENU z list wybierasz klase i przedmiot po naciścięciu przycisku "Wybierz" do jednego z bloków Div (głównego) zostaje załadowany plik klasa.php, który (na razie ) wyświetla listę osób należących do wybranej klasy oraz pola tekstowe służące do wstawiania ocen. Problem polega na tym że po wciśnięciu przycisku Dodaj oceny nie ma żadnej okcji z formularza (np nie wykonuję sie INSERT->kiedy otworze strone klasa.php zapytanie się wykonuje i wartości są dodawane do bazy)
i strona znika tzn. trzeba ponownie wybbierać klase i przedmiot.Przepraszam za linki do kodu, niestety cały kod sie nie zmieścił. Dzieki za pomoc smile.gif
kszychu
Proszę poprawić tytuł na zgodny z Regulaminem. W przeciwnym razie będę zmuszony zamknąć i usunąć wątek.
erix
A gdzie action dla <form />?

Skąd ma Ci się wziąć
  1. <?php
  2. if($_POST["wstaw_ocene"])
  3. ?>

skoro nie ma tego pola w formularzu?

Cytat
  1. <?php
  2. function spacje($ile)
  3. {
  4.  for($spacja=1;$spacja<100;$spacja++)
  5.  {
  6. echo'&nbsp;';
  7.  }
  8. }
  9. ?>

W Wordzie/Writerze jak coś piszesz, to też używasz spacji do wyrównywania?

Przepisz ten skrypt od nowa...

PS. "Dziwna sprawa" za wiele nie mówi...
natomiast
Przepraszam powinno być:
  1. <?php
  2. if($_POST[&#092;"dodaj_ocene\"])
  3. {
  4.  mysql_query("INSERT INTO oceny VALUES('id', 2,2)");
  5. }
  6. ?>

ale niestety ta zmiana nie wpływa znacząco na działanie skryptu :/.
Jeśli chodzi o:
  1. <?php
  2. for($spacja=1;$spacja<100;$spacja++)
  3. {
  4.  echo'&nbsp;';
  5. }
  6. ?>

to jest to rozwiązanie tymczasowe mało istotnego w tej chwili dla mnie problemu. OK powinno być action, ale jakie?
Próbowałem już kilku rzeczy ale nic to nie dało sadsmiley02.gif Jeśi chodzi o tytuł postu to dla mnie, początkującego jest to "Dziwna sprawa". Zasób wiedzy jaki posiadam na dzień dzisiejszy (a nie jest on bardzo duży wstydnis.gif ) na temat php nie pozwala mi na zdefiniować problemu "po imieniu". Niby powinno działać a nie działa. Mam panel Administratora rozwiązany podobnie i tam jest wszystko OK.
Pzdr
kszychu
"Dziwna sprawa" nie jest dobrym tematem. Czekam na PW na propozycję poprawy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.