Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP, PDF] Wstawianie obrazkow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
soska66
Potrzebowalem kodu, ktory bedzie generowal PDF'a z danych pobranych z bazy danych oraz dodatkowych, wklepanych przez uzytkownika do input'ow. Kod zbudowalem w oparciu o biblioteke FPDF. Potem dosc skrupulatnie przestudiowalem PDFlib (bez testowania). I wyglada na to, ze nie ma innej metody wstawiania obrazow jak podanie wpolrzednych x i y.

To czego ja potrzebuje, to mozliwosc wstawiania obrazow pod tekstem. Przyklad

Zdjecie - Produkt 1 - Opis
Zdjecie - Produkt 2 - Opis
itd.

Dlugosc kolejnych blokow tekstu jest nieznana, wiec ciezko jest obliczyc wspolrzedne. Do tego, nawet gdyby zalozyc, ze kazdy blok tekstu bedzie mial taka sama dlugosc, pojawia sie problem po przeskoczeniu na 2 strone dokumentu. Czy ktoras z dostepnych bibliotek lub open-sourcowych modyfikacji pozwala na takie wklejanie obrazkow jakie mi jest potrzebne?
oscar17
Przejrzyj sobie tą bibliotekę - generuje pdf z html, czyli tak jak sobie ustawisz w html tak ci przekonwertuje do pdf...
http://www.digitaljunkies.ca/dompdf/
Może takie rozwiązanie ci pomoże...
Nie wiem jednak jak z działaniem tego, bo nie testowałem, ale w samplach jest jakiś przykład z grafiką...
soska66
W dompdf tez niestety tylko na konkretne wspolrzedne mozna nakladac obrazy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.