Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS pod portal społecznościowy
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
batman
Zostałem poproszony o przetestowanie dwóch cms-ów, które zostały napisane pod kątem portali społecznościowych. Zrobię to, jednak zajmie mi to trochę czasu, więc stąd moje pytanie. Czy mieliście styczność z tymi cms-ami? Jeśli tak, to co możecie o nich powiedzieć. Może znacie jakieś inne cms-y, które zostały do tego stworzone?

PHPizabi
Elgg

P.S.
Z góry dziękuję za mądre rady w stylu "wybierz Joomla" lub "przecież możesz użyć/napisać własne rozszerzenia". Nie chodzi mi o cms-y ogólnego użytku, tylko o takie, które zostały napisane pod kątem społecznościowym.

edit
Zapomniałem napisać wymagania:
- PHP5 (od biedy może być 4)
- postgres (od biedy może być MySQL)
Tiplerek
Witam!
Jesli bedziesz umial go zainstalowac to polecam.

Download:
[zmoderowano]

Haslo:
[zmoderowano]
batman
Cytat
Jesli bedziesz umial go zainstalowac to polecam.
Z tym raczej nie będzie problemu. Problem jest z pobraniem. Pole, do którego należy wprowadzić kod z obrazka przyjmuje mniej znaków, niż jest wyświetlone na obrazku blinksmiley.gif

edit
Poza tym odnoszę wrażenie, że podałeś mi linka do pirata, ponieważ na stronie znajduje się info - try/buy. Popraw mnie, jeśli się mylę, ponieważ nie tolerujemy piractwa na tym forum!
pyro
batman, tam jest wyraźne napisane, żeby napisać tylko te znaki, na których jest kotek ^^, taki głupi pomysł rapidshare, niedługo będzie trzeba rozpoznawać ich orientację seksualną i płeć tych kotów, ja pier***
batman
Tam wszędzie są koty :]
Poza tym to nie zmienia faktu, że podany link najprawdopodobniej prowadzi do pirackiej wersji.

@Tiplerek
Możesz napisać co to jest za wersja? Prosiłbym o szybką odpowiedź!
pyro
Cytat(batman @ 5.06.2008, 23:12:43 ) *
Tam wszędzie są koty :]
Poza tym to nie zmienia faktu, że podany link najprawdopodobniej prowadzi do pirackiej wersji.

@Tiplerek
Możesz napisać co to jest za wersja? Prosiłbym o szybką odpowiedź!

@batman, cały kawał polega na tym, że niektóre z tych zwierzątek to pieski haha.gif
batman
Dla potomnych.
Kilka dni temu znalazłem spis CMS-ów pod portal społecznościowy. Może się komuś przyda.
Tiplerek
Przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalem. Skrypt posiadam ze strony scriptz.com.pl a dalsza wersja jego pochodzenia kryje sie wlasnie tam.
admin22
http://www.boonex.com/products/dolphin/

web 2.0 za free

DEMO: http://www.boonex.us/
Raxo
Ja korzystam z SocialEngine do tworzenia portali społecznościowych. Komercyjny ale wiadomo jak z wszystkim na płatnych rozwiązaniach łatwiej i przyjemniej się zazwyczaj pracuje. Nie jest w Polsce jeszcze taki popularny tak jak przykładowo w Stanach ale zdaje mi się, że wkrótce to się może zmienić.

Wymagania: PHP5
MySQL, GD2
mod_rewrite (do przyjaznych dla wyszukiwarek odnośników)

Demo polskiej wersji skryptu SocialEngine

Moim zdaniem ciekawe rozwiązanie więc możecie sprawdzić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.