mam oto taki kod php:
<?php foreach($_SESSION["koszyk"] as $indeks1=>$kosz1) { $productid=$kosz1["productid"]; $ile1=$kosz1["ile1"]; $product_size_1=$kosz1["product_size_1"]; $product_name=$kosz1["product_name"]; $product_price_1=$kosz1["product_price_1"]; $lacznie +=$kosz1["product_price_1"]*$kosz1["ile1"]; $ile2=$kosz1["ile2"]; $productid=$kosz1["productid"]; $product_size_2=$kosz1["product_size_2"]; $product_price_2=$kosz1["product_price_2"]; $lacznie +=$kosz1["product_price_2"]*$kosz1["ile2"]; $ile3=$kosz1["ile3"]; $productid=$kosz1["productid"]; $product_size_3=$kosz1["product_size_3"]; $product_name=$kosz1["product_name"]; $product_price_3=$kosz1["product_price_3"]; $lacznie +=$kosz1["product_price_3"]*$kosz1["ile3"]; if ($product_price_1<>0) { $lacznie +=$kosz1["product_price_1"]*$kosz1["ile1"]; $calytekst1=$ile1.$product_size_1.$product_name.$product_price_1; $calytekst1=$ile1.$product_size_1.$product_name.$product_price_1; } if ($product_price_2<>0) { $lacznie +=$kosz1["product_price_2"]*$kosz1["ile2"]; $calytekst2=$ile2.$product_size_2.$product_name.$product_price_2; } if ($product_price_3<>0) { $lacznie +=$kosz1["product_price_3"]*$kosz1["ile3"]; $calytekst3=$ile3.$product_size_3.$product_name.$product_price_3; } $emailll=$calytekst1.$calytekst2.$calytekst3."<br>"; } $email_name='xxx@xxx.pl'; $temat_rest='zamówienie'; $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "r\n"; $headers .= 'From: ' . "r\n"; ?>
Jest to koszyk na zakupy.
Każdy produkt posiada trzy poziomy wielkości i przypisane do tych poziomów ceny - $product_price_1, $product_price_2, $product_price_3.
Wszystkie produkty włożone do koszyka opisuje zmienna $emailll.
Zmienna $emailll składa się z poszczególnych zmiennych opisujących każdy z produktów - $calytekst1, $calytekst2, $calytekst3.
Problem jest przy wysyłaniu emaila z zamówieniem.
Jeżeli zrobię „echo $emailll;” to na ekranie wyświetli mi wszystko prawidłowo, tzn każdy produkt – ilość, cena, wielkość, nazwa itd.
Problem jest z wysyłką tej treści wypisanej na ekranie e-mailem. Wysyła mi tylko jeden, ostatni produkt.
Jeżeli funkcje mail() umieszczę w kodzie pod „echo $emailll;” to wysyła mi tyle emaili ile jest produktów a chodzi o to aby wysyłała jednego emaila ze wszystkimi produktami.
Co muszę zmienić?
Z góry dziękuję za pomoc.