Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [sql] Blad podczas wykonywania query.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
karol65
Przypadek ktory mam jest dosyc specyficzny. Mi ani razu nie wywalilo bledu, ale innym uztkownikom wyrzucalo blad (prawdopodobnie ten, nie wszyscy potrafilil skopiowac i pzreslac). Nie wiem wlasnie od czego to zalezy, moze ktos mnie naprowadzi na kierunek (googlam, googlam i nic nie mam ciekawego :/)

Cytat
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 't have on these short flights! Outbound: there were candy missing on 3 chml- ' at line 1 SQL=INSERT INTO `jos_sccm_reports`

dzieki!
sowiq
Jak to mówią - Na pochyłe drzewo to i Salomon nie naleje winksmiley.jpg

W ciemno nikt Ci nie wywróży. Daj kawałek kodu, zapytanie...
karol65
Jest to zapytanie zastosowane do FacileForms (komponent joomli), wiec je zacytuje.

Cytat
//insert into databaseff_select(

"INSERT INTO ´#__sccm_reports´". 

"(id, name, t_letter_code_ef, cmd, ccmdouble_en_f, ccmtriple_en_f, ccmquad_en_f, a_c_reg_list, flight_no_entry, StartDate, first_route, second_route, third_route, fourth_route, fifth_route, base, nat_of_dis, remarks, nat_of_dis_pre, remarks_pre, nat_of_dis_sec, remarks_sec, nat_of_dis_tre, remarks_tre, nat_of_dis_for, remarks_for ) ".
  "VALUES ('$recordid', '$name', '$t_letter_code_ef', '$cmd', '$ccmdouble_en_f', '$ccmtriple_en_f', '$ccmquad_en_f', '$a_c_reg_list', '$flight_no_entry', '$StartDate', '$first_route', '$second_route', '$third_route', '$fourth_route', '$fifth_route', '$base', '$nat_of_dis', '$remarks', '$nat_of_dis_pre', '$remarks_pre', '$nat_of_dis_sec', '$remarks_sec', '$nat_of_dis_tre', '$remarks_tre', '$nat_of_dis_for', '$remarks_for')"
);
nevt
jedna ze zmienych w tym zapytaniu zawiera nie zabezpieczone ' (apostrofy), co rozwala składnie zapytania ... wszystkie zmienne tekstowe powinny przejść przez funkcję addslashes() przed dodaniem do zapytania...
karol65
OK, dzieki. Usunalem ´ i dodatkowo wlaczylem magic quotes... mam nadzieje ze to to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.