Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] stronka do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Vodecki
oddaje pod pręgierz winksmiley.jpg
http://www.bromargo.pl/

strona , którą zrobiliśmy z kolegami na zlecenie owej firmy.
Komentarze mile widziane ( zwłaszcza te krytyczne - będziemy wiedzieć co poprawić )
nithajasz
Ja wiem, że kurczaki są żółte ale czy strona musi być, aż tak żółta? Troche razi po oczach.

Poza tym tytuły w nagłówkach w menu są moim zdaniem troche za małe.

Znaczki zgodności z w3c są zupełnie zbędne, taki zwykły bajer, który poza generowaniem dodatkowej grafiki, którą pobiera użytkownik nic nie dają.
Vodecki
Cytat
Ja wiem, że kurczaki są żółte ale czy strona musi być, aż tak żółta? Troche razi po oczach.

niestety musi bo tego wymaga klient ze względu na zgodność z CI.

Cytat
Poza tym tytuły w nagłówkach w menu są moim zdaniem troche za małe.

hmmm.... warte przemyslenia.
Shili
Tabela w menu? No proszę... Przecież to 5 razy szybciej można zrobić na listach.

Za dużo identyfikatorów i klas. Poczytajcie o dziedziczeniu i tak dalej.

1. <strong><font color="#ff8c00">BroMargo</font></strong>
Zamiast tego potworka można spokojnie nadać znacznikom strong kolor w stylach.

Te brushe w topie moim zdaniem w ogóle nie pasują. Strona o kurczakach, a ozdobniki jak na choinkę. Top mógłby być swoją drogą mniejszy - w rozdzielczości 1200 zajmuje mi pół strony!

Buttony na dole, zarówno ten designed by jak i walidacyjne ni wypiął ni przypiął. Jeśli już wstawiać, to mniejsze, zwłaszcza o designerach, bo teraz jest to najbardziej przyciągający element na stronie, a nie powinien nim być. Ktoś, kto będzie chciał znaleźć autorów strony i tak spojrzy najpierw na stopkę (jeśli jest) i sam tą informację znajdzie. Jeśli jest to mu zbędne, to tylko będzie go raził gignatyczny buttonik.

Obrazki przy język mogłyby być na linii napisu język.

Czcionka menu i u góry te trzy linki mają zbyt mały kontrast jak dla mnie i ogólnie są za małe. Linia po prawej stronie jest konieczna? Nie wiem jak spodoba się innym, ale mnie nie ujęła w żadnym stopniu, wydaje mi się niepotrzebna.

Ogólnie jednak poza wymienionymi rzeczami nie powiem - podoba mi się. Jest przejrzyście, mnie osobiście te kolorki nie rażą, mimo że są zdecydowane. Ale pod względem kodu, jeśli poważnie myślicie o pisaniu stron proponowałabym się przerzucić na maksymalne oddzielenie wyglądu od treści i stosowanie tabel tylko do danych tabelarycznych, miast tworzyć spędzające sen z powiek niektórym użytkownikom tabelowe potworki. Chociaż dobrze, że tutaj taki jest tylko w jednym miejscu winksmiley.jpg

Aha i na koniec - są jeszcze inne znaczniki poza font, strong, table i div. Z nimi naprawdę warto się poznać.
.radex
Pod względem walidatora jest w miarę dobrze (6 errorów i 14 warningów na strict), ale tak na prawdę kod jest słaby... Przede wszystkim przez tabelki.
klocu
Żółć jestem w stanie przeżyć, ale wielki baner "designed by" już nie, tak samo jak notę copyright. A stopka? Nie lepiej przeorganizować dół? I jeszcze Wasze logo odnosi się do strony widma. To nie świadczy najlepiej o Was niestety.
piotrooo89
średnio. po 1 brak stopki, po 2 tabelka jako menu, po 3 maluśkie te literki. popraw ogólnie przemyślane ładne lekkie poprawki i będzie ok.

ocena 7,5/10
koderrr
ten zolty pasek dochodzi do dolu strony
tylko wtedy gdy tresc jest odpowiednio dluga
inaczej sterczy jakis zolty kikut

pozatym polityka jakosci w jakims skanie?
powinniscie to przepisac do htmla i ew dac linka do skana

menu jak dla mnie malo przejrzyste

a top zbyt ciezki i przekombinowany

jak dla mnie 3/10
meezan
4/10 strona w mniejszych rozdziałkach monitora np.1024x768 nie mieści się i wyskakują scrollbary może lepiej w css użyć nieco %-ów , pozatym podtrzymuję wszystko co napisali przedmówcy.
starr
Mi tu napisali że ma dużo div'ów, a w Twoim projekcie to już chyba same divy
W nagłówku trochę netykiety brakuje, chyba.
Walidator css - trzeba ręcznie wpisać adres.

A to <p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p> to już nie wiem po co questionmark.gif?

W tagach style exclamation.gif + uwagi już wymienione
bim2
Wchodzę w artykuły i nie wiem co kliknąć. Dopiero po chwili zauważam malutki przycisk "więcej". Powiększcie go i dajcie tytuł jako klikalny link.
netvalue
W dziale kontakt, mapka to tragedia ! . Użyj lepiej Google API Maps.
luzak124
Litości poczytaj o sql injection jest na tym forum w dziale PHP!

czarodziej.gif

Kod
http://www.bromargo.pl/index.php?p=14&more=-1%20union%20select%201,login,3,4,5%20from%20user/*

...
ShadowD
Ej coś nie tak, dział kontakt:

Pisze "..:: najedź myszką na mapę aby zobaczyć zbliżenie ::.." a jak najeżdżam to sie oddala chzba jest popełniony jakiś błąd albo w opisie lub tej mapce... ;p
klocu
najpewniej obrazki poszły na odwrót. Ale tak czy tak - taka mapa nic nie mówi potencjalnemu klientowi. Mnie osobiście przekonuje mapa powiedzmy Google'a. Jest zaznaczony punkt klienta, do tego klika większych miejscowości w okolicy tak abym mógł stworzyć własny punkt odniesienia do obiektu. Co o takim rozwiązaniu sądzisz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.