meezan
18.06.2008, 18:44:38
Tak jak w temacie pokusiłem się i zrobiłem projekt stronki restauracji. Proszę o ocenę i uwagi.
http://meezan.exactmedia.pl/samiswoi
batman
18.06.2008, 18:53:25
Popraw ten tytuł, ponieważ nijak się ma do treści. I na przyszłość - nie wypisuj głupot w temacie, może się to warnem zakończyć!
klocu
18.06.2008, 19:05:25
Pomysł niezły.
Ale tak galeria pakowana w pływającą ramkę bądź diva (overfolw) psującą cały efekt.
Formularz kontakt, jednakowe ostylowanie pól i przycisków, brak walidacji formularza.
I ogólna pustka. Mało materiału. Daj trochę więcej.
i po co w menu to "..::" - zbędne dodatki, które nic nie wnoszą do wyglądu.
Mapa smutna za cholerę nie wiem gdzie to jest - ani jakiegoś miejsca większego ani nic.
Adres spakowałeś w jedną linijkę i ginie w całości.
Restauracja i zdjęcia jakichś piłkarzy - co to jest? Chyba ze biegają z reklamą na koszulkach, ale to musisz mi lupką pokazać bo nie widzę.
scanner
18.06.2008, 19:09:06
Stanowczo za dużo miejsca przeznaczyłeś na "nagłówek", pod i nadkreślenie w menu to jakaś pomyłka.
W 800x600 nic nie widać, w 1024x768 trzeba scrollować, żeby się dostać do treści. Której swoją drogą jest strasznie mało - nawet restauracja ma jakaś historię, jakieś zaprosiny od właścicieli...
Ramka w galerii prosi się o wymianę, sama realizacja galerii niby ciekawa, ale jak będzie 100 fotek, to się będzie szło pochlastać, szukając konkretnego.
Swoją drogą, po jaką cholerę do galerii wstawiasz jakieś piłkokopy?
Jako dojazd daj jakąś mapę interaktywną, to już standardem się powoli staje.
Ahh.. i ten "autograf" stanowczo za duży.
Słabo.
meezan
18.06.2008, 19:09:50
Fakt uboga jest bo jak napisałem to tylko projekt, a więc treś do uzupełónienia. A co do fotek to przypadkowe zdjęcia dla pokazania jak działa galeria. Zdjęć ogółem nie przewiduję więcej niż 10 do 12 więc chyba nie będzie tak tragicznie :_)
.radex
18.06.2008, 19:14:28
za duża kompresja topa.
Shili
18.06.2008, 19:22:54
Tragiczna jakoś grafik.
Mam wrażenie, że znasz tylko divy i w ostateczności tabele. Menu robi się na listach, w formularzu nie używa się tabeli, a zaprojektowanych specjalnie do tego label czy fieldset. Border formularza odstraszający. Budowanie części strony na tabeli? Dziękuję, nie kupuję.
Tyle divów, żeby poukładać tam kolejne kawałki tła? Pustych divów o nic nie mówiących klasach? Można to było zrobić dużo lepiej.
Strona poprawna pod względem walidacyjnym, ale uboga jeśli chodzi o mnogość rzeczy jakie udostępnia xhtml. Jest to strona, która potwierdza, że walidacja kodu to żaden sukces, bo strona sama w sobie może być źle napisana. Ta jest źle napisana.
Menu jest w dwóch liniach, poza tym podkreślenie i nadkreślenie nie wydaje mi sie dobrym pomysłem.
Również uważam, że podpis jest zbyt duży.
Popraw jakość grafiki na pierwszy rzut. Samo w sobie to już będzie wyglądać dużo profesjonalniej.
koderrr
18.06.2008, 19:29:45
Napis Sami swoi
wali po oczach stopniem kompresji jpega
i w sumie dalej nie musze zjezdzac
bo to zupelnie wystarczy by ocenic twoj profesjonalizm ale
jade dalej i co widze ?
jakis pseudo papirus ktory rowniez wali po oczach swoja slaba jakoscia
brakuje zdjec knajpy , wystroju , rezerwacji
jak dojechac wiesz chyba tylko ty i wlasciciel
starr
18.06.2008, 19:35:23
A bez JavaScriptu to to jakoś zadziała ?
O ile się ostatnio naczytałem, to odstępów nie robi się niełamliwą spacją, nie ma też ani jednego nagłówka ...
Reszta jak wyżej.
piotrooo89
18.06.2008, 19:35:46
nie zachwyciłeś... myślałem ze otworzyłem przez przypadek jakąś grę z 1999... choć pewnie wtedy było lepiej... mapa tak dokładna że nie widzę problemu z dojazdem... w galerii zdjęcia z meczy, no taka niedopracowana ta wersja.
ocena 6/10
.radex
18.06.2008, 19:50:41
Ej, co Ty tam zrobiłeś, że bez JS-u się nie wyśrodokowuje

?
prezes77r
18.06.2008, 21:16:59
Najbardziej podoba mi się pomysł galerii, ale xhtml fatalny.
Na deser zostawiam mapkę .... no właśnie czego??
Ogólnie słabo wykonany projekt 5/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.