Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS]Tworzenie Serwisu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Helio
Witam, od pewnego czasu noszę się z zamiarem stworzenia pewnego serwisu internetowego na wzór społeczności internetowej. Mam pytanie odnośnie projektowania takiego serwisu. Programowałem w innych językach takich jak Java, C/C++, więc pojęcie o programowaniu mam. Mógłby ktoś mnie nakierować nad czym powiniennem najwięcej czasu poświęcić. TJ jakie języki .. .PHP , HTML, CSS wiadomo. Czy uczyć się przy tym korzystania z jakiegoś frameworka? Gdzie mogę znaleźć jakieś pożadne skrypty np. możliwość przeprowadzenia sondy? Ogólnie wszystko co by mi się mogło przydać, planuję na naukę i twórczość poświęcić całe wakacje...Pozdrawiam.
piotrekkr
Możesz użyć np Zend Framework albo jakiegoś innego frameworka jeśli chcesz wszystko od podstaw robić (używając gotowych klas w nich zawartych) kwestia przeczytania dokumentacji. Można też użyć jakiegoś cmsa i pisać/dostosowywać do niego moduły. Ja np. uzywam CMS Made Simple smile.gif Ale bez dobrej znajomości PHP i MYSQL nawet nie masz co się brać bo w 2 miesiące nic nie zdziałasz... chyba że jesteś jakiś wybitny smile.gif
Pozdrawiam smile.gif
gnowak
Hmm Kenshin 4 Th3 \/\/1|\|...

JavaScript też może być potrzebne.

Pozatym Drupal jako CMS też jest super fajne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.