Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] quick.cart jak to zrobic?!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Konrad-
Witam, naszukalem sie w internecie ale nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Otoz siedze juz kilka godzin i szukam jak mam zainstalowac Quick cart? naczytalem sie o apache itp ale jako kompletnie zielony w tym temacie nie za duzo zrozumialem. zajmuje sie grafika a wszelkie skrypty i programowanie to czarna magia;/ jednynie html nie stanowi problemu dry.gif tak wiec prosze was bardzo o pomoc bo jestem zdesperowany juz normalnie o.0 nie wiem od czego zaczac a musze zrobic sklep blinksmiley.gif zalozmy ze mam czyste konto na FTP i chce sie dostac do wstapnej formy sklepu i zalogowac sie do admina. mam zainstalowane PHP 5 z hakiem(to najnowsze z php.net) i apache 2.2 wedlug instrukcji stąd. i pytanie co dalej?
gnowak
Jaki quick cart? link?

Jak zainstalowałeś PHP i Apache lokalnie to nie będzie działać w nie lokalnym FTP.
-Konrad-
zaraz sprobuje pokombinowac ze zrobieniem nielokalnego apache;] ale pomoc mile widziana:) a to strona quick.cart http://opensolution.org/
gnowak
Apache już prawdopodobnie jest zainstalowana przez twojego "FTP host". Inaczej nie zrobisz sobie strony... albo może masz własny serwer?

*EDIT* czytałes "howto install"?
Prawdopodobnie będzie potrzebna shell access, masz taką możliwość?
-Konrad-
czytalem, nawet znalazlem w calosci po polsku w pdf;] teraz probuje zkonfigurowac apache i php;/ czyli usunac i zainstalowac apache jeszcze raz? pod adres domeny?
-Konrad-
a czym jest shell access ze sie tak zapytam bo nie orientuje sie;]
gnowak
Nie, gdzie jest twoja domena? Kto twoją domenę administruje? PHP i Apache już prawdopodobnie są zainstalowane w twojej domenie.

*EDIT* Shell access to prompt/consola do serwera. np

Kod
ssh uzytkownik@server.com
-Konrad-
domena jest tymczasowa, stara na republika.onet.pl, jak uda mi sie wszystko skonfigurowac to bedzie na .pl bo to oficjalna formowa strona. a co i jak mam zrobic z ssh wstydnis.gif ? ja Ci juz na tym poziomie podziekuje nawet za pomoc bo nie spodziewalem sie tak szybkiej pomocy laugh.gif
gnowak
Tam gdzie będziesz miał domenę musisz się dowiedzieć czy możesz zainstalować quick.cart..
-KONRAD-
okey, narazie dzieki musze sobie zrobic przerwe;] w razie czego napisze pozniej;) dzieki^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.