Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Podstawowe przekazanie wartości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mefjiu
Mam sobie taki oto skrypt sildera

1. <script type="text/javascript" language="javascript">
  2. var height = 700;
  3. var width = 700;
  4. new Control.Slider('handle1', 'track1', {
  5. sliderValue:0.5,
  6. onChange: function(rt){
  7. height = (rt*1000),
  8. width = (rt*1000)
  9. }
  10. });
  11. </script>

i teraz chciałbym aby po przesunięciu tego sildera zmieniała mi się wartość zmiennych height i width
o tutaj
  1. var so = new SWFObject("$games_code", "sotester", height, width, "8", "#FFD4F2");

Nie znam się na JS dlatego kompletnie nie mam pojęcia jak to wykonać. Będę zadowolony z każdej pomocy
lord_t
W tej chwili jeśli dobrze widzę to height i width powinny wpływać na te wartosci w konstruktorze SWFObject.

Ale jak już utworzysz tego flasha przez SWFObject to nie będziesz mógł zmienić rozmiaru w konstruktorze. Ewentualnie możesz poczekać z utworzeniem flasha do czasu az user sobie sliderem ustali height i width. Zmiana jego rozmiaru później (po utworzeniu) MOŻE jest dostępna przez jakieś metody, ale Ci nie powiem, bo w tej chwili nie wiem.
mefjiu
hmm wiec co proponujesz ?
bo na początku to miałem wstawiony zwykły kod object ale ten jest taki poprawny i czytelny (SWFObject) i może da się to jakoś rozwiązać :-)
lord_t
A co chcesz osiągnąć? Dynamiczną zmianę rozmiaru flasha w trakcie odtwarzania:>?
mefjiu
Osiągnąć chcę to że poruszając silderem poziomym zwiększam/zmniejszam rozmiar flasha
lord_t
Przejżyj kod tej strony: http://www.gry.pl/gra/Quix_2.html Można tu plusem i minusem zmieniać rozmiar, na tej podstawie powinno się dać, bez większych problemów, osiagnąć to co chcesz:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.