Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php+js] mapa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jawka7
witam

mam taki problem, interesuje mnie zrobienie mapy internetowej takiej planszy ze wspolrzednymi i z wyznaczonym terenem jak np w plemiona.pl tylko ze tam jest mapa gdzie jest konkretne miejsce czyli wioska naciska sie na nia i juz a mnie interesuje zrobienie takiej mapy z tym ze bedzie wyznaczony jakis teren ktory posiada gracz i po najechaniu na niego podswietla sie. w jaki sposob to zrobic. jest taka mozliwosc z ominieciem flasha i javy uzywajac jezykow skryptowych??
mike
Mas do wyboru Flasha, aplety Javy lub JavaScript.
99.99% gier onlinowych jest pisanych w JavaScripcie.

Nie da się tego zrobić za pomocą języków skryptowych, nie służą one do tego.
jawka7
ok dzieki tak tez myslalem o java scripcie ale chcialem sie upewnic czy moze jest inny sposob. wielkie dzieki
Qleer
Dla podpowiedzi dodam, że taki skrypt używa gra internetowa o nazwie Plemiona i możesz kilka ciekawych funkcji po prostu podpatrzyć właśnie z niej.

Pozdrawiam winksmiley.jpg
jawka7
dzieki winksmiley.jpg

ja gralem w plemiona chce zrobic wlasnie cos podobnego tylko troche bardziej rozbudowanego, juz mam kilka pomyslow. mimo wszystko dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.