Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]zrzut strony www jako jpg- jak zrobić?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miccom
Witam.
Mam problem a właściwie pomysł.
Jeśli użytkownik mojego portalu wklei swoje zdjęcie- wyświetlam to zdjęcie. Ale jeśli nie wklei? Chciałbym zrobić zrzut jego głównej strony www i wrzucić do bazy jako jpg.
Da się coś takiego zrobić?? Jeśli tak to proszę o pomoc bo nie za bardzo wiem jak i czym się posłużyć.
Chciałbym aby automatycznie skrypt wykonywał proces "zrzucania" strony www i zapisywania do bazy.
Np. sprawdzam czy jest zdjęcie dodane przez usera- jeśli NIE- wykonuję proces zrzutu strony głównej www usera i dodaję jako JPG, jeśli TAK- wyświetlam to zdjęcie.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam. miccom
pest
Cytat(miccom @ 1.07.2008, 23:18:35 ) *
Da się coś takiego zrobić?? Jeśli tak to proszę o pomoc bo nie za bardzo wiem jak i czym się posłużyć.

Muszę przyznać, że i ja nie za bardzo wiem... o co Ci chodzi.

Chcesz z poziomu PHP/JavaScript/Java/Flash zrobić zrzut ekranu osoby, która weszła na stronęi przesłać ją na serwer?

Nie wiem czy takie rzeczy są możliwe, a jeśli już, to w Javie i pewnie zrzut tylko okna przeglądarki. Trochę mi to wygląda na jakiś spyware, więc nie wiem czy są dostępne środki ku temu.
strife
Witam,

Przenoszę na Przedszkole.

Jak zapisać zdjęcie strony www ... http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...amp;mode=linear. A stronę główną osoby, nie odczytasz.
miccom
Cytat
Muszę przyznać, że i ja nie za bardzo wiem... o co Ci chodzi.

Chcesz z poziomu PHP/JavaScript/Java/Flash zrobić zrzut ekranu osoby, która weszła na stronęi przesłać ją na serwer?

Nie wiem czy takie rzeczy są możliwe, a jeśli już, to w Javie i pewnie zrzut tylko okna przeglądarki. Trochę mi to wygląda na jakiś spyware, więc nie wiem czy są dostępne środki ku temu.

Cytat
Witam,

Przenoszę na Przedszkole.

Jak zapisać zdjęcie strony www ... http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...amp;mode=linear. A stronę główną osoby, nie odczytasz.

Teraz to ja nie wiem o co WAM chodzi? Czy ja napisałem ze chodzi mi o zrzut TWARZY?? Co za błyskotliwy pomysł, podziwiam was... lol

Chcę zrobić zrzut strony głównej WWW usera!exclamation.gif!!!!! Jeśli sktót www nie jed dla Was czytelny- tłumaczę skrót "World Wide Web" i właśnie takiej strony chcę zrobić zrzut.
Pozdrawiam myślicieli.... co za ludzie...
mike
W linku, który dostałeś jest wątek o robieniu zrzutu strony WWW.
Więc przestań wykrzykiwać tylko przeczytaj! Nie umiesz? Poproś starszego brata lub mamę.

Furiatów tu nie lubimy.
batman
@miccom
A po co te nerwy. Też nie wiem o jaką stronę główną Ci chodzi. Stronę główną serwisu, na którym znajduje się użytkownik, czy o stronę główną (domyślną) zdefiniowaną w przeglądarce użytkownika jako strona startowa.
miccom
Witam.
mam użytkowników w bazie( firmy) które mają odsyłacz na swoją stronę! I mogą również dodać fotę, baner, zdjęcie, logo itd. aby się wyświetlała:
przykład poprawny, działający!

Ale jeśli nie dodadzą do bazy foty a podadzą adres strony- chciałbym zrobić zrzut tej strony iw wrzucić to do bazy aby sie wyświetlało w ofercie firmy.
Bo teraz wyświetlam tylko takie coś:
przykład wyświetlania oferty firmy, jeśli nie ma zdjęcia w bazie.

I pytałem jak można zrobić takowy zrzut za pomocą php i zapisać go do bazy. Ale poprzednicy nie do końca wiedzą jak to zrobić, ale za to doskonale potrafią się wyśmiewać!
Cytat
W linku, który dostałeś jest wątek o robieniu zrzutu strony WWW.
Więc przestań wykrzykiwać tylko przeczytaj! Nie umiesz? Poproś starszego brata lub mamę.

Furiatów tu nie lubimy.

A lekceważący stosunek do userów forum jest nieprzyjemny po prostu! I nie pokazał nic oprócz tego ze jesteś cwaniak i nie umiesz czytać ze zrozumieniem, mój drogi mike
Ja mam 32 lata- zastanawiam się ile Ty masz... i zastanawiam się dlaczego właśnie stwierdziłeś ze nie umię czytać??
Czyżbyś wszystkich tutaj traktował Z GÓRY?? Nieładnie. Nie należę do takich którzy się skarżą ale może właśnie powinienem napisać tu i tam- to przestaniesz być przyjacielem forum... i gdzie będziesz wtedy cwaniakowałquestionmark.gif

No właśnie. Zapomniałem ze ty od początku w jednym palcu masz php i inne języki. Szkoda ze za mało kultury wypiłeś z mlekiem matki. Chyba przez zęby piłeś i kultura- na bok- php do żołądka. Wstydź się młody człowieku...
mike
Cytat(miccom @ 2.07.2008, 15:57:34 ) *
A lekceważący stosunek do userów forum jest nieprzyjemny po prostu! I nie pokazał nic oprócz tego ze jesteś cwaniak, mój drogi mike
Ja mam 32 lata- zastanawiam się ile Ty masz...
Nadal nie rozumiem Twojego brnięcia w ten temat. Dostałeś linka w którym jest/była prowadzona dyskusja jak zrobić zrzut ektanu (lub zdjęcie, nazywaj jak chcesz) strony www. Natomiast Ty zamiast przeczytać to co dostałeś i podziękować wytykasz ludziom ... "myślicielstwo" (co miałeś na myśli?)

No ładnie 32 lata i nie rozumiesz treści do których się Ciebie odsyła? Nie jestem pewien czy jest się czym chwalić. Nie dziw się więc żadnej postawie tutaj skoro to Ty nie zadałeś sobie trudu przeczytania tego do czego Cię odesłano.

mike, lat 26

P.S.
I co Twoje kung-fu jest lepsze od mojego kung-fu? Samym wiekiem posłuchu nie zdobędziesz.
miccom
ok. Dziękuję za pomoc....
Jeśli myślisz że podesłanie linka jest dostateczną odpowiedzią- to niech tak będzie.
Pozdrawiam. Jeśli mogę prosić- nie zabieraj głosu w moich innych postach, ok?
Jeśli nie chcesz pomóc- to nie nabijaj postów- bo masz ich 6000, ale jeśli są to same linki do innych postów- to podziwiam... za doświadczenie jakie posiadasz..
batman
@miccom
Po to dostałeś linka do innego posta, by nie tworzyć kolejnego tematu o tym samym. Tutaj nie robimy śmietnika. A jeśli użyłbyś wyszukiwarki, to wiedziałbyś, że takie tematy już się pojawiały.

Kończymy ten OT. Proszę pisać na temat!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.