Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Projekt praw
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShadowD
Witam, tworzę stronkę szkoły dopiero zaczynam i rodzi mi się w głowie projekt.

A więc póki co wymyśliłem że na stronce będą 4 typy praw jak poniżej:

Czy porucz tego macie jakiś pomysł co możne dodać do stronki lub przenieś prawo na inną osobę, a może dodać super admina i jakieś prawa tam poprzenosić??

Z góry dzięki za pomoc...
pest
Ja bym:
* wywalił możliwość zmiany nicku

Po drugie, miałem pisać o odbieraniu praw po zalogowaniu, ale doszedłem do wniosku, że ci się nazwy kolumn pozamieniały (użytkownicy i goście).

Co do różnych typów praw - to trzeba przeanalizować model rzeczywisty, jeśli użytkownicy systemu dzielą się na jakiegoś admina, później powiedzmy nauczycieli, uczniów i na końcu gości, to może wystarczyłby taki podział. Tylko jeszcze oczywiście dodałbym śledzenie zmian, jeśli moderator coś zmienił lub usuną, niech pozostanie o tym informacja co, kto i kiedy.
ShadowD
Ahhh, no faktycznie nazwy kolumn się zamieniły. smile.gif

Tz Jak chodzi o zapis podjętych czynności to na pewno się tym zajmę, póki co chodzi mi o uwagi w typie tej pierwszej jak napisałeś, że wyrzucił byś zmianę nicku ale wyrzucić ją u wszystkich?? Dać moderatorowi możliwość edycji profilu użytkownika czy tylko administratorowi??

A może dać administratorowi prawo do zmiany praw i wtedy sam będzie mógł je dawać zgodnie ze swoim uznaniem??

Ps To ma być taki CMS z mocno kierunkowanymi możliwościami, brak możliwości zmiany kolorów a tylko np dodawanie nowych artykułów, podstron, nowych menu itd...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.