Athlan
3.07.2008, 10:13:03
Witam.
Korzysta ktoś z Google Apps, poczty elektronicznej?
Mam jedno pytanie. Podobnie jak na nazwa.pl zakładamy konta konto@domena.pl. Możemy do Google A dodać kolejną domenę, np example.com. Wówczas mamy 2 konta (listy emailowy, czyli zwykłe forwardy - aliasy):
konto@domena.pl oraz konto@example.com (identycznie jest na nazwa.pl, konto jest dostępne w każdej domenie).
Czy jest jakiś sposób, aby użytkownik "konto" był tylko w domenie domena.pl a nie w example.com?
Trochę nie zrozumiałem. Jak do google apps dodasz dwie domeny to masz w tych domenach osobno konta. (tak samo pozostałe aplikacje)
Posiadam trzy domene w google apps, wydelegowane na serwer livenet.pl (i działają jako osobne konta).
Athlan
5.07.2008, 11:35:16
Niestety, u mnie konta traktowane są "wspólnie". Podaję tylko loginy, które działają jako prefiksy @domen.
tiraeth
6.07.2008, 20:59:25
Prosta sprawa, nie podpinasz kolejnej domeny, tylko zakładasz nowe Google Apps dla nowej domeny.
Athlan
6.07.2008, 22:28:48
No tak... tylko chciałem mieć wszystko w jednym miejscu... Ale pomógł się należy bo nie kwestionowałem tej opcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.