Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mod?] .phps
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
kicaj
Pomyslalem nad takim uploadem jednego pliku, np. *.phps, ktory mozna bylo podawac swoj kod, zamiast zasmiecac post duzymi ilosciami lin kodu, wiem ze jest juz stworzony taki dodatek do phpBB ze mozna zrobic upload...
Moze zastosowac to tutaj??
kubatron
ja poruszałem temat testowania skryptów, więc niemasensu obciążać serwer dodatkowymi plikami :wink:
kicaj
ja mysle ze to raczej bylaby oszczednosc, poniewaz posty z duza iloscia zwolnily by prace MySQL'a a same pliki .phps nie moga wyrzadzic zadnych szkod, tak jak w temacie opisanym przec Ciebie...
kubatron
Wiesz ale ja opisałem ze odzielne konto z baza i po przetestowaniu skryptu użytkownik dostaje jego kod lub cały skrypt :wink:
zresztą to nieodemnie zalezy
kicaj
przyklad: http://mods.db9.dk/viewtopic.php?t=8&start=0
kwiateek
Cytat
Moze zastosowac to tutaj??

Wg. pomysł bez sensu. Jaka to różnica dla funkcjonowania forum będzie jeśli kod php się odciąży od bazy - dla nas użytkowników praktycznie żadna.
Forum nie ma tak dużej popularności i bazy przeładowanej danymi, żeby teraz przyszło ją odciążać.
Poza tym byłoby to mało funkcjonalne dla użytkowników piszących jak i czytających bo nie chciałoby mi się przynajmniej kilkać dodatkowo w jakiś link żeby obejrzeć kod.
Problem również by się pojawił przy chęci umieszczenia kodu pomiędzy zdaniami w poście.

Pozdrawiam.
DeyV
parę postów poleciało w kosmos. Upomnienie poszło do Kubatrona.
spenalzo
Powiem tak: niedawno chciałem umieścić listing całego skryptu - około 300 linii (10 kb). W żaden sposób się nie dało bo phpbb bez przerwy zwracało pusty dokument...
Ale z drugiej strony - takie coś powoduje że ludzie nie zasypią nas kodem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.