Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fikołki na forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
JoShiMa
Zastanawiam się, czy wprowadziliście jakiś upgrade na forum, bo nagle, dziś, wszystkie fora na jakie zaglądam, a które są oparte na tym samym skrypcie co php.pl robią mi straszne fikołki. A to nie mogę się zalogować, a to przeczytane posty nie są zaznaczone jako przeczytane. Po woli mnie już trafia i dodam jeszcze tylko, że usuwanie ciasteczek i czyszczenie pamięci podręcznej nic nie pomaga.

Ktoś ma jeszcze podobne problemy? Używam FF2 pod Windows XP. Zaraz idę sprawdzić pod IE.
kwiateusz
mhm, a to że zaparzyłem sobie herbatę wywołało burze za oknem...

forum nie było ruszane
scanner
Efekt motyla, tak? A ja się zastanawiałem skąd ten deszcz... Kwiateusz, następnym razem ostrzegaj, dziecko w piaskownicy mi zmokło winksmiley.jpg
kwiateusz
tez zmoklem jest po rowno, ale obiecuje nigdy wiecej herbaty
JoShiMa
Cytat
forum nie było ruszane

To w takim razie bardzo dziwne, że w ciągu kilku dni wysypały mi sie wszystkie fora oparte na tym skrypcie.

Przykre, że niektórzy nie traktują poważnie sygnałów o tym, że z forum dzieje się coś złego. To trochę mówi o tym jak traktujecie userów.
kszychu
Cytat(JoShiMa @ 9.07.2008, 18:04:58 ) *
Przykre, że niektórzy nie traktują poważnie sygnałów o tym, że z forum dzieje się coś złego. To trochę mówi o tym jak traktujecie userów.

Nie oburzaj się, ale nasze forum przecież się nie posypało. Oburzać się należy na adminów tych forum, które się posypały.
JoShiMa
Cytat(kszychu @ 10.07.2008, 09:15:11 ) *
Nie oburzaj się, ale nasze forum przecież się nie posypało.

No przecież napisałam że mi się właśnie posypało. A ponieważ tak jest ze wszystkimi forami opartymi na tym skrypcie padło pytanie, czy była robiona jakaś aktualizacja skryptu i czy ktoś oprócz mnie tak ma. Logiczne chyba pytania, prawda? Szczególnie, że mają na celu znalezienie punktu w którym się to sypie. I wystarczyło po prostu odpisać bez tych pierdoł o efekcie motyla (szczególnie, że efekt motyla nie ma to nic do rzeczy).
scanner
Muszę się z Tobą nie zgodzić.
Układ Twojego pytanie sugerował (a czytałem je kilka razy), że te forum Ci się nie rozjechało i stąd pytasz, czy robiliśmy jakiś upgrade w przeciwieństwie do adminów innych for.
webdice
Ja czytając Twój post odebrałem to tak jakbyś myślała że ekipa php.pl jest autorem tego skryptu forum i wypuściła jakąś aktualizacje.
mike
~JoShiMa masz rację pisząc, że komentarze o motylach były zbędne i wystarczyło krótko napisać tak lub nie. Nie mniej jednak ja również myślałem że chodzi Ci o wszystkie fora poza forum.php.pl a stojące na silniku IPB.
tommy4
Cytat
Ktoś ma jeszcze podobne problemy? Używam FF2 pod Windows XP. Zaraz idę sprawdzić pod IE.

To najpierw sprawdź pod IE, a potem pisz o problemie na forum. Nie instalowałaś ostatnio jakiejś wtyczki? Powyłączaj wszystkie, ściągnij FF3. Ciężko to zdiagnozować. tongue.gif
JoShiMa
Najlepszy cytat to autocytat:
Cytat(JoShiMa @ 9.07.2008, 14:09:36 ) *
Zastanawiam się, czy wprowadziliście jakiś upgrade na forum, bo nagle, dziś, wszystkie fora na jakie zaglądam, a które są oparte na tym samym skrypcie co php.pl robią mi straszne fikołki...

Napisałam wszystkie a nie wszystkie poza php.pl... Tak sprawdziłam. Problemy nie są związane z przeglądarką a jestem na tyle doświadczonym userem internetu, że zdaję sobie sprawę, żeby najpierw winić ewentualne wtyczki i takie tam i zadawać takie pytania dopiero po wyeliminowaniu ewentualnych przyczyn leżących po mojej stronie.
nospor
Skoro tak wszyscy sie tu offtopują to i ja smile.gif

@Joshima i wlasnie to zdanie co zacytowalas spowodowalo teksty o efekcie motyla. Bo to zdanie wlasnie sugeruje efekt motyla.
Zapytalas, czy przypadkiem forum nie bylo zmieniane na forum.php.pl bo nagle wszystkie inne fora oparte na IPB ci zaczely wariowac.
Ja wiem, ze Twoje pytanie miało inne intencje, ale niestety brzmi jak brzmi.

Kwiateusz wiec nawiazal do efektu motyla:
Cytat
mhm, a to że zaparzyłem sobie herbatę wywołało burze za oknem...
Taki niewinny zart.
Jednak w tym samym poscie udzielil ci odpowiedzi na Twoje pytanie:
Cytat
forum nie było ruszane

Nie ma za bardzo co sie obruszac smile.gif

Co do problemu:
mi wszystkie fora oparte na IPB dzialają normalnie. Moze naprawde co u Ciebie jest nie tak.
Pozatym nikt inny niezaobserwowal tego co ty, a przynajmniej sie nie przyznal, wiec to chyba nie wina IPB
A nawet jesli wina IPB, to ciezko stwierdzic co jest nie tak, skoro nikomu innemu sie to nie dzieje. Moze opisz dokladnie co sie wyrabia, to bedzie to jakis punkt zaczepienia dla admina technicznego
JoShiMa
Cytat(nospor @ 10.07.2008, 11:01:54 ) *
A nawet jesli wina IPB, to ciezko stwierdzic co jest nie tak, skoro nikomu innemu sie to nie dzieje. Moze opisz dokladnie co sie wyrabia, to bedzie to jakis punkt zaczepienia dla admina technicznego

1. Otrzymałam już odpowiedź której oczekiwałam. Tylko mi się to robi i nie były instalowane żadne nowe komponenty, teraz wiem gdzie szukać dalej (gdzieś po drodze, bo problemy są związane jak sądzę z keszowaniem)
2. Problemy opisałam w pierwszym poście, ale powtórzę. Przechodząc między podstronami forum raz jestem zalogowana raz nie, strony i się nie odświeżają (czasem pomaga CTRL+F5), wątki i fora zaznaczone jako przeczytane po chwili już nie są przeczytane (mimo iż nic w nich nie przybyło), jak mi się już uda zalogować i napisać posta to nie widać go w dziale mimo iż w profilu jest. To wszystko sugeruje kilka możliwości
a. coś się zwaliło z moim kontem (mało prawdopodobne gdyż dotyczy to kilku forów i stało się na wszystkich w krótkim okresie)
b. coś się zmieniło w skryptach IPB (wykluczone przez admina)
c. coś na moim kompie (wykluczone bo nie zależne od kompa sprawdzałam na kilku ale są w tej samej sieci)
d. coś na naszym proxy (do sprawdzenia)
e. Jakiś inny błąd związany z keszowaniem
Cysiaczek
Sam używam FF obecnie i nie mam takich problemów (KDE). Nie mniej, cache w tej przeglądarce wołają o pomstę do nieba - jak się zepsuje, to juz na amen i nawet reinstalacja nie pomaga. Wywal FF pliczek po pliczku i zainstaluj od nowa.

Pozdrawiam.
JoShiMa
Cytat(Cysiaczek @ 10.07.2008, 11:42:30 ) *
Sam używam FF obecnie i nie mam takich problemów (KDE). Nie mniej, cache w tej przeglądarce wołają o pomstę do nieba - jak się zepsuje, to juz na amen i nawet reinstalacja nie pomaga. Wywal FF pliczek po pliczku i zainstaluj od nowa.

Najlepszy cytat to autocytat:
Cytat(JoShiMa)
Tak sprawdziłam. Problemy nie są związane z przeglądarką

Mam wywalić wszystkie przeglądarki?
kwiateusz
ja typuje kombinacje d i e czyli cache na proxy sie zepsuł smile.gif
JoShiMa
Też tak wytypowałam pogoniłam admina i już działa. Ale bez poważnej odpowiedzi na dwa krótkie pytania mogłabym sobie szukać igły w stogu siana. Najzabawniejsze, że problem dotyczył wyłącznie forów opartych na tym skrypcie. Inne śmigały cały czas bez problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.