Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przekierowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark_root
Jak wystąpi błąd 404 na mojej stronie pokazuje się obrazek stworzony w php informujący o błedzie. Jak zrobić, żeby po ukazaniu się obrazka strona przierierowała się na własciwą a referrer, żeby wskazywał odpowiednią ścieżke np. www.example/blad404. Do tej pory uzywałem zwykłych obrazków a nie tworzonych w php i wystarczało headers(location.... ale z obrazkiem nie współpracuje.
MMX3
  1. <?php
  2. header('Location: '.$strona);
  3. ?>

Albo można się pobawić modrewrite. Jak kto woli.

pozdro
dark_root
Pisałem wyżej, że header w obrazkach w php nie działa:p Chciałem posłuzyć się mod rewrite, ale wyskakuje mi błąd 500 i nie wiem jak temu zaradzić. Jakby ktoś mógłby mi pomóc przy mod rewrite byłbym jeszcze bardziej wdzięczny bo daje to dużo więcej możliwości.
MMX3
500 - internal server error

wniosek źle napisany .htaccess

daj źródło to pomogę z pisaniem rexexpów.

Header musi działać wystarczy tylko sprawdzić header_sent();
przed jakimkolwiek wyświetlaniem danych.
KCG
a header('Refresh: 5; url=adres');? Przy czym 5 to liczba sekund oczywiście.
dark_root
Teraz nie wyskakuje mi już błąd 500... wogóle nic nie wyskakuje. Postanowiłem napisac w htaccess coś takiego
Kod
AddType application/x-httpd-php .jpg
jednak gdy stworzę plik obrazek.jpg z kodem php to nie otwiera się on w przeglądarce tylko chce ściągnąć na dysk. Natomiast jak ten sam kod umieszcze w obrazek.php to wszystko działa. Co robię źle?
Kod
header('Refresh: 5; url=www.example.pl');
współpracuje z obrazkami więc w sumie będe mógł z niego skożystać ale mod rewrite by mi bardziej pasowało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.