Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WOSP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
stoprocent
Mam pyatnie czysto z ciekawosci . Na forum jest prawie 4000 zarejestrowanych uzytkownikow , czy jest ktos moze zaangazowany w wielka orkiestre ktora odbedzie sie juz jutro questionmark.gif ja odrazu mowie ze ja jestem . Ktos jeszcze?questionmark.gif
GrayHat
ja sie kcialem zglosic ale mnie nie wzieli (niby mowia ze kazdego a w szkole powiedzieli ze mnie nie wezma!!)
patrycjusz
hahaha nie dziwie sie ani troche laugh.gif , Kubatron a ty próbowałeś?
hahaha nie dziwie sie ani troche laugh.gif , Kubatron a ty próbowałeś?

Wiesz patS: niejestem hamski i mam kulture ale nienabijam się z nikogo, po pierwsze niechce być tym kto zbiera pieniądze bo bym jeszcze je gdzieś wydał, po drugie mam daleko w kosmosie to wiadomo że to jest dobre ale ja do tego się nieangażuje i patS kto się śmieje ten się śmieje ostatni
:cry:
wassago
@nasto: ja z dwoch powodow nie zapisalem sie:
1. przed tym jak sie dowiedzialem ze woodstocku nie bedzie, chcialem ale w Zielonej Dziurze widocznie nie ma tej ekipy od zbierania.
2. po tym jak sie dowiedzialem ze woodstocku nie bedzie, nawet jak by sie okazalo, ze takowa ekipa jest - to juz mi sie odechcialo pomagac Jurkowi...
rzseattle
Cytat
2. po tym jak sie dowiedzialem ze woodstocku nie bedzie, nawet jak by sie okazalo, ze takowa ekipa jest - to juz mi sie odechcialo pomagac Jurkowi...
hmm wassago no comment

Moje zaangazowanie w orkiestre wyglada tak ze podazajac na koncert w moim miescie daje sie "ograbic" kazdemu kwestujacemu smile.gif

ps. Zamiast Przystanku Woodstosc Owsiak chce zorganizowac inna wielka impreze, tylko ze narazie poprostu niewiadomo jak to wszystko bedzie wygladac
wassago
zadko ktos robi cos calkowicie bezinteresownie, za to, ze byl woodstock ludzie odwdzienczali sie tym, ze pomagaja mu na WOSP - znam wiele takich ludzi. mozna powiedzec, ze wywalilem focha na niego i juz.
nawiasem mowiac, ta "inna duza impreza" to na 99% bedzie Jarocin 2004 - rzseattle, masz zamiar jechac na to... (pyt. retor.)

EDIT:
podzekowania == odwdzieczenie sie
rzseattle
Cytat
zadko ktos robi cos calkowicie bezinteresownie, za to, ze byl woodstock ludzie odwdzienczali sie tym, ze pomagaja mu na WOSP

Hmm to chyba mialo byc podziekowanie a nie zaplata. No ale coz dobra koniec tematu.
kalinowski
ja bardzo chetnie bym pozbieral dla jureczka pieniazki ale nie moge bo mam jutro turniejek z hokeja na trawie !! winksmiley.jpg
menic
Cytat
ja bardzo chetnie bym pozbieral dla jureczka pieniazki ale nie moge bo mam jutro turniejek z hokeja na trawie !! winksmiley.jpg
raczej na śniegu laugh.gif
Cudi
OT:
Czy avatar kalinowskiego nie łamie przypadkiem regulaminu?
spenalzo
Cytat
OT:
Czy avatar kalinowskiego nie łamie przypadkiem regulaminu?

Żeby tylko avatar smile.gif
yoyo
Cytat
Mam pyatnie czysto z ciekawosci . Na forum jest prawie 4000 zarejestrowanych uzytkownikow , czy jest ktos moze zaangazowany w wielka orkiestre ktora odbedzie sie juz jutro questionmark.gif ja odrazu mowie ze ja  jestem . Ktos jeszcze?questionmark.gif

heh, no ja chyba z 8 lat pod rząd grałem na finałach
rzseattle
Cytat
Cytat
Mam pyatnie czysto z ciekawosci . Na forum jest prawie 4000 zarejestrowanych uzytkownikow , czy jest ktos moze zaangazowany w wielka orkiestre ktora odbedzie sie juz jutro questionmark.gif ja odrazu mowie ze ja  jestem . Ktos jeszcze?questionmark.gif

heh, no ja chyba z 8 lat pod rząd grałem na finałach

yoyo niemow ze jestes z AKURAT. Bylem ostatnio w Gliwicach na koncercie Akurat. Pierwszy raz uslyszalem was na juwenaliach w miasteczku studenckim w katowicach jakies 2 lata temu.W gliwcach nawet (przypadkowo) autograf dostalem. No no....
menic
Jaki ten świat mały 8O
jaco
Ja bralem bardzo aktywny udzial w koncercie w Cieszynie jakis czas temu (na rynku to bylo...) smile.gif
yoyo
Cytat
yoyo niemow ze jestes z AKURAT.

No jestem, a raczej byłem, bo w przedostatnie wakacje odszedłem ze względu na brak czaszu na php winksmiley.jpg i Omkarę

Cytat
Pierwszy raz uslyszalem was na juwenaliach w miasteczku studenckim w katowicach jakies 2 lata temu.W gliwcach nawet (przypadkowo) autograf dostalem. No no....

winksmiley.jpg Pamiętam ten koncert, z Kultem bodajżde, fajnie było - dużo ludzi winksmiley.jpg
enceladus
Wiem że wywołam małą wojnę ale...
Ja w tym roku mam mieszane uczucia co do WOSP-u, Jurek stracił wiele w moich oczach zachowaniem na przystanku Woodstock - co jak co, ale prywatność to rzecz święta.... czasem mi się wydaje że mu trochę palma odwala smile.gif. Stąd już tylko krok do zbojkotowania WOSP-u - czy mogę powierzyć pieniądze osobie (fundacji), której przestałem ufać questionmark.gif? Odpowiedzcie sobie sami.
rzseattle
Cytat
co jak co, ale prywatność to rzecz święta.... czasem mi się wydaje że mu trochę palma odwala smile.gif.

:?:
enceladus
Cytat
Cytat
co jak co, ale prywatność to rzecz święta.... czasem mi się wydaje że mu trochę palma odwala smile.gif.

:?:

http://info.onet.pl/835818,19,item.html
patrycjusz
stańmy sobie prosto przed lustrem i powiedzmy...
tak zrobiłem tak wiele jak Jurek Owsiak dla innych ..
nie bardzo to widze u większości polaków, naprawdę..
na sto osób może jedna się zdarza co robi coś od serca dla innych i sama też przy tym zarabia dla siebie, ale nie liczy sie to ile wzieła dla siebie (za tak czy owak cięzką pracę) ale ile dała z siebie innym, a tak pewnikiem ja, wielu z was co to czyta niegdy nie będzie miało okazji zrobić, dlatego dziękujmy temu Panu za to że ma jeszcze ochote to czynić dalej i nie martwi sie tym co inni onim mówią ....
bo dla nas złotówka nie gra różnicy zbyt wielkiej w kieszeni ale dla tym co on pomógł tak, i żadna z tych osób co śmie go opluć nie może sie pochwalić ani 1/100 z frekwencji osób jakim on pomógł.
Pozdrawiam patS.
P.S. Nie zbieram i nigdy nie zbierałem, ale na światełko się przejde pod pałac i napewno coś wrzucę, może właśnie przez to że chcemy komuś pomóc może sie własnie zrobić temu komuś raźniej i cieplej na duchu że nie jest zupełnie sam.
A co do przystanku, byłem już 3 razy i na następnych imprezach tego typu też będe, gdziekolwiek będą. Bo w polsce brak takich imprez co ja osobiście odbieram za straszną stratę dla naszej kultury.
enceladus
Cytat
stańmy sobie prosto przed lustrem i powiedzmy...
tak zrobiłem tak wiele jak Jurek Owsiak dla innych ..

Nie nie zrobiłem tyle co on bo z tego nie żyję - a z czegoś żyć trzeba, wybrałem inną drogę życia. Pamiętaj że to jego praca - tak samo naukowcy robią wiele dla nauki - to też ich praca, a nikt ich nie podziwia na taką skalę.
A co robie prywatnie by pomóc innym to sprawa mojego sumienia, jeśli chcesz mogę napisać Ci na priva bo nie lubię chwalić się, ale uwierz mi nie jest sztuką dać pieniądze i oczyścić sumienie - WOŚP to poniekąd taki wentyl polskiego sumienia... "w tym roku jestem OK, dałem na WOŚP". Bardzo dobrze że dałeś - ale na WOŚP-ie pomoc innym nie kończy się.
Zawsze dawałem na WOŚP. ale tak jak napisałem w tym roku mam mieszane uczucia i nie chodzi wcale o to 10,100 czy 200 złotych - to są tylko pieniądze - chodzi mi o Jurka jako człowieka.

BTW. Jedno muszę oddać Jurkowi - zebrane pieniądze (ileś procent zgodnie z ustawą o fundacjach) "inwestuje" w kraju.
yoyo
Miałem okazję osobiście rozmawiać z Jurkiem, ja go całkowicie rozumiem, ludzie z jakimi on się spotkał i ich uporczywe dążenie do podkładania mu pod nogi wymaga od niego bezkomprosowości. To co zrobił na ostatnim woodstocku jeszcze bardziej mnie utwierdziło w tym, że ten człowiek wie czego chce, nie ulega żadnym lewym i niesprawiedliwym układom. Jest czasami zbyt porywczy to fakt, ale ja uważam, że to jest akurat jego zaleta a nie wada, bo bez tego nigdy nie doszedłby do tego do czego doszedł.

Osobiście miałęm okazję być 8 razy na woodstocku i grać tam na dużej scenie 3 razy i co nie co wiem z czym ten człowiek musi się zmagać i z jak potężną głupotą i chamstwem wśród ludzi musi walczyć. A jakby nie było jest człowiekiem który jest odpowiedzialny za największą akcję charytatywną w Polsce i za jeden z największych festiwali rockowych na Świecie. Popatrzecie z tej strony. To czego dokonał (festiwal na pół miliona ludzi bez przemocy, potężną akcję humanitarną wśród młodzieży) mówi samo za siebie, nie dziwie się, że jest jednym z najpopularniejszych polaków razem z Wałęsą i Papierzem.
rzseattle
Cytat
ludzie z jakimi on się spotkał i ich uporczywe dążenie do podkładania mu pod nogi wymaga od niego bezkomprosowości
Dokladnie- w tym artykule enceladus nikt nie podal ze jesli ktos "nielegalnie" handluje na woodstocku to zabiera pieniadze dziecia. Owsiak dazyl do tego aby przystanek woodstockbyl jak najbardziej niezalezny finansowo i tymsamym jak najwiecej pieniedzy szlo na sprzet a nie na festiwal. No coz czasami latwo powiedziec ON zrobil to i to, tylko ze warto wtedy zadac sobie pytanie - DLACZEGO?
enceladus
Cytat
Cytat
ludzie z jakimi on się spotkał i ich uporczywe dążenie do podkładania mu pod nogi wymaga od niego bezkomprosowości
Dokladnie- w tym artykule enceladus nikt nie podal ze jesli ktos "nielegalnie" handluje na woodstocku to zabiera pieniadze dziecia. Owsiak dazyl do tego aby przystanek woodstockbyl jak najbardziej niezalezny finansowo i tymsamym jak najwiecej pieniedzy szlo na sprzet a nie na festiwal. No coz czasami latwo powiedziec ON zrobil to i to, tylko ze warto wtedy zadac sobie pytanie - DLACZEGO?

Problem w tym, że człowiek który handlował wcale nie działał nielegalnie - z tego co wiem robił to na swojej posesji, miał zarejestrowaną działalność. To jest prawo do którego wszyscy musimy się stosować inaczej będziemy żyli w państwie bezprawia i o szacunek dla prawa mi chodzi a nie tylko o moralne przesłanie całej sytuacji. Proszę nie mówicie, że prawo jest złe - prawo jest takie jakie tworzą je ludzie, których wybieramy. Jeśli zaś nie idziemy do wyborów to robimy jeszcze gorzej. sad.gif
Daimos
Jurek O. to nie jest zly czlowiek smile.gif baardzo wiele zrobil, ale trzeba spojrzec na wolontariuszy, nie znam wolontariusza, a znam ich wielu, ktory by nie wyciagnal co roq minimum 800 zl... tak to jest, niby za darmo a zostawiaja w puszcze po 50-100 zl. to jedna osma <wow>
Jakby nikt nie przewalal to by bylo 8 razy wiecej pieniazkow, taka prawda :/
DhuCerbin
Jesli Owsiak robi to tylko dla pieniedzy to ja chciałbym zostać pracocholikiem i karierowiczem.
Wassago : altruizmu troche ... z takim egoizmem sie przejedziesz ... nie dla owsiaka dajesz pieniadze, tylko dla dzieci.

Cytat
Nie nie zrobiłem tyle co on bo z tego nie żyję - a z czegoś żyć trzeba, wybrałem inną drogę życia. Pamiętaj że to jego praca - tak samo naukowcy robią wiele dla nauki - to też ich praca, a nikt ich nie podziwia na taką skalę.  
by enceladus

to rusz swoja szanowną dupę i zrób cos dla świata w tej swojej drodze życia, a jeśli oczekujesz oklasków to trudna sprawa

A co do niektórych młodzieniaszków na woodstocku, widząc ich popieram stymulowany darwinizm społeczny, nie dziwie sie Jurkowi.

pozwolę sobie, jeszcze zacytować kolegę Yamroza :

Cytat
Heh, produkt krajowy trzeba wypracowac a nie zebrac na ulicy. Obieg pieniadza jest zamkniety, firma da na respirator 150tys zloty zamiast zainwestowac w nowe miejsca pracy. Szary czlowiek da 10 zl, zamiast kupic sobie jakas zabawke (czyli np. cos bez czego moglby sie obejsc ale tak to kupi) i dalby zarobic pieniadze producentowi, itp.

Sama akcja jest do zaakceptowania bo pozwala przezyc kilkudziesieciu osobom, ale spojrzcie na to z troche innego punktu widzenia i przestaje byc tak rozowe. Pieniadze nie rosna na drzewach (w portfelach)... Moje zdanie...  

Mimo wszystko z 10 zl dam, a co mi tam - jak tonac to grupowo

gwoli ścisłości .. bronie J.Owsiaka, nie WOŚP ...
enceladus
Cytat
Cytat

by enceladus

to rusz swoja szanowną dupę i zrób cos dla świata w tej swojej drodze życia, a jeśli oczekujesz oklasków to trudna sprawa

Na jakiej podstawie mnie oceniasz ? Nawet mnie nie znasz, nie wiesz co robię - ale łatwo jest kogoś "opluć". Napisałem "Nie nie zrobiłem tyle co on" (Jurek), chcesz wiedzieć co robię to napisz na PRIV-a i uwierz mi wrzucenie 10 zł do puszki to najprostsze wyjście (nie neguję tego - bardzo dobrze że przynajmniej tyle się dzieje)
Cytat
gwoli ścisłości .. bronie J.Owsiaka, nie WOŚP ...

A ja bym zrobił chyba zupełnie odwrotnie... WOŚP ok, ale Jurek już się wypala....

Dobra - ja ze swojej strony kończę temat smile.gif
mirrow13
Ja nie brałam jeszcze aż tak aktywnie udziału: jedynie wrzuciłam trochę o puszki, jak co roku smile.gif
DhuCerbin
Cytat
Na jakiej podstawie mnie oceniasz ? Nawet mnie nie znasz, nie wiesz co robię - ale łatwo jest kogoś "opluć". Napisałem "Nie nie zrobiłem tyle co on" (Jurek), chcesz wiedzieć co robię to napisz na PRIV-a i uwierz mi wrzucenie 10 zł do puszki to najprostsze wyjście (nie neguję tego - bardzo dobrze że przynajmniej tyle się dzieje)

plucia jeszcze nie zauważyłem - a co do tego co robisz - mnie nie obchodzi to dopóki robisz to dla dobra społeczeństwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.