Jesli Owsiak robi to tylko dla pieniedzy to ja chciałbym zostać pracocholikiem i karierowiczem.
Wassago : altruizmu troche ... z takim egoizmem sie przejedziesz ... nie dla owsiaka dajesz pieniadze, tylko dla dzieci.
Cytat
Nie nie zrobiłem tyle co on bo z tego nie żyję - a z czegoś żyć trzeba, wybrałem inną drogę życia. Pamiętaj że to jego praca - tak samo naukowcy robią wiele dla nauki - to też ich praca, a nikt ich nie podziwia na taką skalę.
by enceladus
to rusz swoja szanowną dupę i zrób cos dla świata w tej swojej drodze życia, a jeśli oczekujesz oklasków to trudna sprawa
A co do niektórych młodzieniaszków na woodstocku, widząc ich popieram stymulowany darwinizm społeczny, nie dziwie sie Jurkowi.
pozwolę sobie, jeszcze zacytować kolegę Yamroza :
Cytat
Heh, produkt krajowy trzeba wypracowac a nie zebrac na ulicy. Obieg pieniadza jest zamkniety, firma da na respirator 150tys zloty zamiast zainwestowac w nowe miejsca pracy. Szary czlowiek da 10 zl, zamiast kupic sobie jakas zabawke (czyli np. cos bez czego moglby sie obejsc ale tak to kupi) i dalby zarobic pieniadze producentowi, itp.
Sama akcja jest do zaakceptowania bo pozwala przezyc kilkudziesieciu osobom, ale spojrzcie na to z troche innego punktu widzenia i przestaje byc tak rozowe. Pieniadze nie rosna na drzewach (w portfelach)... Moje zdanie...
Mimo wszystko z 10 zl dam, a co mi tam - jak tonac to grupowo
gwoli ścisłości .. bronie J.Owsiaka, nie WOŚP ...